Budućnost poljoprivrede u svijetlu klimatskih promjena i nanotehnologija




Budućnost poljoprivrede u svijetlu klimatskih promjena i nanotehnologija

Na Biotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore 15. februara 2023. godine održana je radionica pod nazivom “Budućnost poljoprivrede u svijetlu klimatskih promjena i nanotehnologija” na kojoj su, pored saradnika Biotehničkog fakulteta UCG, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Savjetodavne službe u biljnoj proizvodnji i nacionalnog kontrolnog tijela za organsku proizvodnju “Monteorganica”, učestvovali i predstavnici kompanije “13. Jul – Plantaže”, proizvođači u oblasti organske poljoprivrede, distributeri poljoprivrednih proizvoda i studenti.

Prof. dr Svetlana Balešević Tubić, generalni sekretar Semenarske asocijacije Srbije, održala je predavanje na temu “Budućnost poljoprivrede i prehrambenog sistema - Strategije i ciljevi”. Ona je prisutne detaljno upoznala sa agrarnom politikom EU vezanom za Zeleni dogovor i pretpostavljene ciljeve.

Zoran Gušavac, generalni direktor CP Distribution iz Novaog Sada, govorio je na temu biljne nanotehnologije u okviru koje je predstavio neke nove nano proizvode koji mogu biti  dio rješenja u vremenu sve izrazitijih klimatskih uticaja.

Nakon završenih predavanja održana je veoma konstruktivna diskusija u kojoj je učestvovala većina učesnika. Moderator radionice bio je prof. dr Zoran Jovović.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.