Biotehnički fakultet, 22.03.2018

Humanitarna akcija studenata Biotehničkog fakultetaViše od 20 studenata Biotehničkog fakulteta dalo je danas krv i pridružilo se jučerašnjem broju od 60 studenata Medicinskog fakulteta koji su imali humanitarnu akciju pod sloganom kampanje "Krv nije voda". Akcija je bila realizovana u holu Fakulteta.

Kampanja „Krv nije voda“ ozvaničena je u aprilu prošle godine potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Univerziteta Crne Gore i Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore, a u partnerstvu sa Studentskim parlamentom Univerziteta Crne Gore. Osim studenata, kampanji se pridružuju nastavnici, istraživači, saradnici i administrativno osoblje.

Cilj kampanje je podizanje svijesti o važnosti humanitarnog rada,i značaja davanja krvi koje u crnoj Gori ima tradiciju porodičnog davalaštva. Zajednički zadatak svih aktera kampanje je da se svaki crnogorski student upoznatsa značajem dobrovoljnog davalaštva krvi za ukupan zdravstveni sistem jedne zemlje.

Studenti se o kampanji „Krv nije voda“ mogu informisati putem naloga na društvenim mrežama Univerziteta Crne Gore i Studentskog parlamenta, kao i kod studenata povjerenika.