Studentkinja BTF-a Mirela Mekić ide na usavršavanje u Njemačku




Studentkinja BTF-a Mirela Mekić ide na usavršavanje u Njemačku

Studentkinja Biotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore Mirela Mekić provešće semestar na postdiplomskim studijama agromenadžmenta na Univerzitetu primijenjenih nauka Weihenstephan-Triesdorf u Njemačkoj. Riječ je o visokoškolskoj ustanovi specijalizovanoj za zeleni inženjering, koju pohađa  6.400 studenata.Image

Mirela u razgovoru za web portal Biotehničkog fakuleta kaže da će joj stečeno znanje na BTF-u biti  veoma dobra osnova za dalje napredovanje, kao i da je aplicirala za postdiplomeske studije na Univerzitetu primijenjenih nauka Weihenstephan-Triesdorf u Njemačkoj kako bi usavršila stečena znanja i proširila vidike o poljoprivredi i ekonomiji.

„Mogu reći da sam zadovoljna stečenim znanjem iz agromenadžmenta na Biotehničkom fakuletu Univerziteta Crne Gore. To je veoma veliki podsticaj u sticanju novih iskustava, kao i njihovom primenjivanju  u drugim zemljama“, navela je ona.

S obzirom da joj je za studije u Njemačkoj bilo neophodno znanje njemačkog jezika, Mirela je savladala i taj cilj. Kaže da joj nije bilo lako, ali da se uz snažnu volju sve može.

„Mogu reći da je bilo veoma teško savladati njemački jezik, jer nijesam bila na tom govornom području, što bi mi u učenju pomoglo. Ali, kada se ima cilj i postoji volja, nije teško. Za sve treba treba trud i volja da bi ostvarili ono što zamislimo“, rekla je ona.

Mirela od studija u Njemačkoj očekuje da stekne nova znanja, usavrši jezik, ali i da se upozna sa principima i savremenim dostignućima njemačke poljoprivrede „kako bi bar dio toga mogli da primijenimo u Crnoj Gori“.

Ona će u Njemačkoj boraviti od 14. aprila do 30. septembra 2018. godine.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.