Biotehnički fakultet UCG - šampion kvaliteta vina na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu




Biotehnički fakultet UCG - šampion kvaliteta vina na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu

Biotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore dobitnik je prestižnih nagrada u okviru 66. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, koji je najveći sajam na Balkanu i Jugoistočnoj Evropi i jedan od deset najvećih sajmova Evrope.

Za vrhunsko crveno vino  Vranac, berba iz 2017. godine, Biotehnički fakultet je dobitnik Zlatne medalje, dok je za vrhunsko crveno vinoVranac barrique, berba iz 2016. godina, dobitnik  Velike zlatne medalje. 

Laureat je plakete Novosadskog sajma za veoma visok kvalitet ocijenjenih crvenih vina i proglašen  je Šampionom kvaliteta u grupi proizvoda.

Ovaj sajam, na kojem je ocjenjivano 83 uzorka vina, pored drugih poljoprivrednih proizvoda,  održan je od 11. do 17. maja 2019. godine. 

Na svečanoj ceremoniji dodjele, vrijedne nagrade je, u ime Biotehničkog fakulteta UCG, preuzela  dr Danijela Raičević, rukovodilac proizvodnje.

Dekan Fakulteta prof. dr Miomir Jovanović izjavio je da su ove nagrade potvrda tradicionalno dobre proizvođačke djelatnosti najstarije naučnoistraživačke institucije u Crnoj Gori, koja je stručna i naučna baza za razvoj svih oblasti poljoprivrede. 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.