Univerzitet Crne Gore dobio Erasmus + projekat za podršku vidljivosti i učešća u transnacionalnim projektima




Univerzitet Crne Gore dobio Erasmus + projekat za podršku vidljivosti i učešća u transnacionalnim projektima

Univerzitetu Crne Gore odobren je, kao partnerskoj instituciji, projekat koji će podržati međunarodnu vidljivost i učešće UCG u bilateralnim, prekograničnim i transnacionalnim projektima. Riječ je o projektu u okviru programa ERASMUS +2019-1-HR01-KA107-060718 i ključnoj aktivnosti “1” za područje visokog obrazovanja za projekte mobilnosti između programskih i partnerskih zemalja (KA107).

Koordinatori ovog projekta su, u ime Univerziteta Crne Gore, predstavnici sa Biotehničkog fakulteta UCG,  prof. dr Miomir Jovanović i prof. dr Aleksandra Despotović.

“Projekat će se realizovati sa partnerskim institucijama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, u periodu od 2019. do 2021. godine. Projekat ima za cilj unapređenje mobilnosti između partnerskih institucija, a sve radi daljeg razvoja i jačanja privlačnosti UCG za učešće u bilateralnim, prekograničnim i transnacionalnim projektima”, kazao je Jovanović.

Despotović je pojasnila da je obaveza institucija da ponude svoje programe i prakse studentima i osoblju partnerskih institucija.

Ono što je, smatraju koordinatori projekta, Jovanović i Despotović, bilo preporuka za odobrenje ovog projekte, za koje su dobili obavještenje od Agencije za mobilnost i programe EU u Zagrebu, jeste, prije svega, kvalitet pripremljene prijave zasnovane na programu sprovođenja aktivnosti na partnerskim institucijama prilagođenim bolonjskom procesu, opremljenosti institucije za sprovođenje saradnje i kvalitetu prakse studenata i osoblja.

 

https://www.cdm.me/drustvo/ucg-dobio-erasmus-projekat-za-podrsku-vidljivosti-i-ucesca-u-transnacionalnim-projektima/

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/252911/ucg-u-bilateralnim-i-transnacionalnim-programima.html

https://www.aktuelno.me/crna-gora/ucg-dobio-erasmus-projekat-za-podrsku-vidljivosti-i-ucesca-u-transnacionalnim-projektima/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.