Biotehnički fakultet

Obavještenje za studente master i doktorskih studija: Online škola - „Od istraživanja do inovacija“
Studenti master i doktorskih studija imaju  mogućnost da pohađaju školu - „Od istraživanja do inovacija"  (u online formatu) koju organizuje Marie Curie Alumni Asocijacija (MCAA), uz podršku  Univerziteta Crne Gore.

Gđa Radenka Krsmanović Whiffen (radenka@gmail.com) je koordinator i organizator MCAA Spring School i kontakt osoba za sva pitanja ili nedoumice.

Marie Curie Alumni Asocijacija (MCAA) organizuje onlajn školu „Od istraživanja do inovacija" (From Research to Innovation), od 26. do 30. marta 2021.

Registracija za MCAA školu je otvorena i svi zainteresovani mladi istraživači, tj. studenti master i doktorskih studija koji imaju odlično znanje engleskog jezika (eliminacioni faktor), mogu se registrovati do 23. marta 2021. godine na sljedećem linku MailScanner has detected definite fraud in the website at "forms.gle". Do not trust this website: https://forms.gle/V1CL2yQfJ7iUnUUb7

Cilj škole je da kroz pet povezanih modula upozna mlade crnogorske istraživače (studente master i doktorskih studija), koji bi željeli da saznaju više o istraživačkim trendovima i istraživačkoj kulturi 21. vijeka koji su prihvaćeni i praktikuju se u većini zemalja EU.

Ova škola će biti dobra podrška unapređivanju naučnih kapaciteta u Crnoj Gori, budući da je Crna Gora  među najmanje uspješnim zemljama Jugoistočne Evrope u osvajanju grantova iz inovativnih programa izvrsnosti kao što su Marie Skłodovska-Curie Actions, doktorski programi Erasmus Mundus i platforma Horizon 2020, dijelom i zbog nedostatka odgovarajuće obuke istraživača.

Škola će biti struktuirana putem sledećih modula:

  • 26. mart 2021 - Modul 1 Developing Effective Leaders in the Disruptive World
  • 27. mart 2021 - Modul 2 Writing MSCA Proposals in Horizon Europe
  • 28. mart 2021 - Modul 3 Design Thinking Your Career
  • 29. mart 2021 - Modul 4 Entrepreneurial Researchers and Innovation
  • 30. mart 2021 - Modul 5 An Introduction to Open Science

 

Škola je podržana kroz projekat sufinansiran od Ministarstva ekonomskog razvoja  Crne Gore. Detalje o programu i Agendu registrovani učesnici će dobiti početkom naredne nedjelje.

Na Univerzitetu Crne Gore kontakt osoba je mr Srna Sudar, Rukovodilac Centra za transfer tehnologija. 

Tel: +382 20 414 204

Email: srna@ucg.ac.me; iciii@ucg.ac.me

Broj posjeta : 191

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.