Invitation - "Attend a "Horizon 2020 Proposal Writing Day" in Podgorica" - 29 November 2018




Poštovani,

Ovim putem vas pozivamo na obuku o EU programu za istraživanje i inovacije, Horizont 2020, koja će se održati 29. novembra od 9 – 17h u hotelu Podgorica, u organizaciji Evropske komisije u saradnji s Ministarstvom nauke.

Glavni predavač na obuci je Dr George Bonas iz Grčke: http://www.ceriss.eu/6/dr.-george-bonas

Tema prijepodnevnog dijela obuke jeste predstojeći poziv za projekte u okviru društvenog izazova 2 unutar programa H2020: Sigurnost hrane, održiva poljoprivreda, marinska i pomorska istraživanja i bioekonomija (Food security, sustainable agriculture, marine and maritime research, bio-economy). Dominantna zainteresovana grupa za ovaj segment su istraživači i organizacije u sistemu poljoprivredne proizvodnje.

Tema poslijepodnevnog dijela obuke (od 14h) jeste dio programa H2020 posvećen inovacijama, pod nazivom „European Innovation Council“ gdje će se dati pregled mogućnosti finansiranja različitih vrsta inovativnih projekata, mogućnosti finansiranja „trećih strana“ (http://www.mna.gov.me/ministarstvo/179612/Otvoreni-pozivi-za-trece-strane-u-okviru-tekucih-H2020-projekata.html?alphabet=lat ) i mogućnosti naprednih obuka i umrežavanja u okviru Evorpskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT https://eit.europa.eu/  ). Dominantna ciljna grupa za ovaj dio programa su preduzeća, ali i istraživačke organizacije i pojedinačni istraživači.

Pozivamo vas da se registrujete na linku https://h2020-podgorica-ii-2018.service-facility.eu i prisustvujete obuci.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.