Predstavnici Ambasade Austrije u posjeti Filološkom fakultetu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Novoimenovani ambasador Republike Austrije, Njegova Ekselencija Dr Karl Michael Müller i konzulka Mag. Ute Friessner posjetili su Filološki fakultet Univerziteta Crne Gore 4. 11. 2021.

U razgovoru sa dekankom Filološkog fakulteta prof. dr Tatjanom Jovović i profesoricom sa SP za Njemački jezik i književnost Sabinom Osmanović, inače alumnistinjom Vlade Austrije, predstavnici Ambasade upoznali su se sa funkcionisanjem  nastave njemačkog jezika, kulture i književnosti na Filološkom fakultetu, kao i sa detaljima saradnje sa Austrijskom agencijom za evropske i međunarodne programe mobilnosti i saradnje u obrazovanju, nauci i istraživanju - ÖAD. 

Ambasador je izrazio veliko interesovanje i razumijevanje za rezultate i izazove sa kojima se sreta Filološki fakultet  i iskazao spremnost za podršku unapređenju ove ustanove. 

Predstavnici Ambasade Austrije su nakon toga prisustvovali otvaranju Austrijske biblioteke na Fakultetu i skupa sa profesorima i studentima Studijskog programa za njemački jezik i književnost  odgledali dokumentarni film Tvrđava Boka, za čiji su prevod zaslužni upravo studenti njemačkog jezika i književnosti.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.