Poziv za učešće na vebinaru u okviru projekta ReFLAME




Drage koleginice i kolege,

Sa zadovoljstvom vas pozivamo da se prijavite za učešće na vebinaru The process of construction of valid FL tests: Specifications, methodologies and techniques koji će se održati od 15 - 19. 11. 2021. u jutarnjim časovima i 26.11. (završna sesija).

Vebinar je četvrta obuka koja se organizuje u nizu aktivnosti planiranih u okviru Erasmus+ projekta ReFLAME (Reforming Foreign Languages in Academica in Montenegro) čiji je koordinator Filološki fakultet Univerziteta Crne Gore a projektni partneri iz Crne Gore su: Univerzitet Donja Gorica i Univerzitet Mediteran, a iz EU: Univerzitet u Varšavi, Univerzitet za strance u Peruđi i Univerzitet u Zagrebu. Glavna tema vebinara će biti savremeni pristupi u izradi testova za provjeru i određivanje stepena jezičke kompetencije u skladu sa Zajedničkim evropskim okvirom za strane jezike a u cilju udovoljavanja potrebama institucija visokog obrazovanja.

Predavač na seminaru biće ekspert sa partnerskog univerziteta iz Peruđe, dok ciljnu grupu polaznika čine profesori svih stranih jezika, naročito jezika struke na univerzitetima u Crnoj Gori. Obuka je namijenjena i koleginicama i kolegama koji predaju crnogorski ili srpski kao strani jezik. Obuka će se organizovati na engleskom jeziku sinhrono (putem video-konferencije) i asinhrono (preko stranice na platformi Moodle). Snimci obuke će takođe biti dostupni preko platforme Moodle.

Po završetku seminara, polaznici dobijaju sertifikat o učešću.  Više o samom seminaru kao i preliminarni program rada može se pogledati putem linka: https://www.reflame.ucg.ac.me/dokumenta/November_course_schedule.pdf. Za prijavu učešća potrebno je poslati kratak imejl Daliboru Vukotiću na adresu dalibor.vukotic@gmail.com. On će automatski upisati polaznike na stranicu na platformi Moodle koja je kreirana za potrebe kursa. Ukoliko je potrebno, polaznici će od njega dobiti i nove kredencijale potrebne za pristup. Prijavu je potrebno poslati najkasnije do petka, 12.11. 2021. (12 časova).

Kontakt: petarb@ucg.ac.me

Uz želju da se uskoro sastanemo onlajn,

ReFLAME tim



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.