Gostujuća predavanja prof. dr Biljane Radić-Bojanić u okviru CEEPUS mreže „Pedagogy and Andragogy in Central Europe (PACE)”




Gostujuća predavanja prof. dr Biljane Radić-Bojanić u okviru CEEPUS mreže „Pedagogy and Andragogy in Central Europe (PACE)”

Sa zadovoljstvom najavljujemo gostujuća predavanja prof. dr Biljane Radić-Bojanić:

  1. „Obrazovna politika na engleskom govornom području”, 21. 12. 2021. u 12 časova u svečanoj sali Fakulteta;
  2. „Udžbenici stranih jezika: uloga, analiza i evaluacija”, 23. 12. 2021. u 14 časova u svečanoj sali Fakulteta.

Predavanja se realizuju i uz pomoć doc. dr Marije Mijušković sa Studijskog programa Engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Nikšiću.

Pozivamo studente i profesore da prisustvuju predavanjima uživo, a biće omogućeno i praćenje izlaganja preko aplikacije ZOOM.

 

Topic: Obrazovna politika na engleskom govornom području

Time: Dec 21, 2021 12:00 AM

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/85463314430?pwd=OGNEWWJUeGlCZXlCdVAvaEFXa1VSdz09

Meeting ID: 854 6331 4430

Passcode: x3nq2b

 

Topic: Udžbenici stranih jezika: uloga, analiza i evaluacija 
Time: Dec 23, 2021 02:00 PM Belgrade, Bratislava, Ljubljana

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/82729472142?pwd=cFRTTzlXMHB2MS9XYkcySDNBMGNhZz09

Meeting ID: 827 2947 2142

Passcode: v2W0fD

 

Ova predavanja organizuju se u okviru programa CEEPUS (Central European Exchange Program for University Studies) i mreže pod nazivom „Pedagogy and Andragogy in Central Europe (PACE)” učestvuje osam država (Poljska, Slovačka, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija i Crna Gora), sa 13 univerziteta (Univerzitet u Ljubljani, Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet u Banja Luci, Univerzitet u Zagrebu, Univerzitet u Rijeci, Univerzitet u Zadru, Sv. Ćirilo i Metodije Univerzitet u Skoplju, Univerzitet u Vroclavu, Univerzitet u Beogradu, Univerzitet u Novom Sadu, Univerzitet u Trnavi, Univerzitet u Mariboru i Univerzite Crne Gore), odnosno Studijski program za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Nikšiću (koordinator prof. dr Vučina Zorić). Navedena mreža postoji od 2015. godine, pomoću koje su realizovane brojne mobilnosti studenata i profesora.

Biljana Radić-Bojanić diplomirala je engleski jezik i književnost 1998. godine, magistrirala u oblasti engleske lingvistike 2005. godine, i doktorirala u oblasti engleske lingvistike 2010. godine, sve na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Zaposlena je na istoj instituciji od 2000. godine, od 2020. godine u zvanju redovnog profesora za užu naučnu oblast Anglistika. Na Odseku za anglistiku predaje Akademske veštine, Interkulturnu komunikaciju u nastavi engleskog jezika, Uvod u sociolingvistiku, Varijetete engleskog jezika i Primenjenu lingvistiku na osnovnim studijama, Usvajanje drugog jezika na masterskim studijama, i Sociolingvistiku i Primenjenu kognitivnu lingvistiku na doktorskim studijama. Dosad je mentorisala preko 30 masterskih radova i 11 doktorata. Učestvovala je u tri nacionalna projekta, od kojih su dva u toku, kao i u dva regionalna i dva međunarodna projekta. Autor je ili koautor šest knjiga, urednik je osam zbornika i od 2014. godine uređuje vrhunski časopis nacionalnog značaja. Plodan je autor mnogobrojnih istraživačkih radova i učesnik velikog broja konferencija. Od 2019. godine koordinator je CEEPUS mreže „Obrazovni sistemi u jugoistočnoj Evropi”. Udata je i majka dvoje dece.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.