Doc. dr Svetlana Kalezić-Radonjić u Španiji




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Doc. dr Svetlana Kalezić Radonjić boravila je na Univerzitetu u Kadizu tokom perioda od 6. do 10. marta ove godine, održavši studentima Učiteljskog fakulteta seriju predavanja o opštim aspektima književnosti za djecu i mlade i o tzv. problemskoj književnosti.

           Pored toga, prof. Kalezić-Radonjić je u univerzitetskoj biblioteci u Kadizu održala i seriju predavanja o slikovnicama, koja su bila dostupna cijeloj univerzitetskoj zajednici. https://centrodeescritura.uca.es/noticia/focusing-on-childrens-picture-books/

Prisutni, u širokom rasponu od vaspitačica i učiteljica do univerzitetskih profesora, izrazili su svoje oduševljenje informacijama u vezi sa najnovijom svjetskom produkcijom, koja po mnogo čemu prevazilazi okvire onoga što bi se očekivalo od slikovnice kao književne vrste.

            Prilikom boravka prof. Kalezić-Radonjić na Univerzitetu u Kadizu upriličen je i sastanak sa osnivačima Centro de Escritura i grupe Tέλoς, nosiocima nekih od najznačajnijih edukativnih projekata koji pomjeraju granice obrazovanja u Španiji. Nesebično dijeleći korisne ideje koje bi se mogle implementirati i u Crnoj Gori, članovi grupe Tέλoς konstatovali su i sve slabiju poziciju humanistike u svijetu, što za posljedicu ima stvaranje svijeta bez moralnih skrupula i ljudi kojima se lako može manipulisati. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.