Predstavljanje publikacija nastalih u okviru Erasmus+ projekta ReFLAME na Sajmu knjiga u Podgorici




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Podgorici Filološki fakultet je imao izuzetno zadovoljstvo da zainteresovanoj javnosti predstavi sedam novih udžbenika namijenjenih prevashodno nastavi jezika struke (engleskog i italijanskog) na Univerzitetu Crne Gore, a upotrebljivih u mnogo širem kontekstu.

Udžbenici su osmišljeni kao dio Erasmus+ projekta ReFLAME, kojim koordinira Filološki fakultet, a čiji je osnovni cilj unaprjeđenje nastave stranih jezika struke na crnogorskim univerzitetima. Nastali su kao odgovor na akademske i na potrebe tržišta rada, čine ih autentični tekstovi i multimedijalni sadržaji, a karakteriše savremeni pristup nastavi i učenju stranih jezika. Plod su ciljanih istraživanja, kao i obuka organizovanih od strane EU partnera tokom trogodišnjeg trajanja spomenutog  projekta.

Izdavač udžbenika je Filološki fakultet Univerziteta Crne Gore, a recenzenti i recenzentkinje renomirani stručnjaci iz oblasti nastave stranih jezika struke sa evropskih  partnerskih univerziteta (Univerzitet za strance u Peruđi, Sveučilište u Zagrebu, Univerzitet u Varšavi) kao i  sa Univerziteta u Beogradu i Univerziteta Crne Gore.

Osim toga, posjetioci i posjetiteljke štanda Univerziteta Crne Gore, imali su priliku da se upoznaju i sa Zbornikom radova sa međunarodne lingvističke konferencije organizovane u okviru istog projekta, u Budvi septembra 2021. god., a na temu stranih jezika struke: Language for Specific Purposes: Trends and perspectives.

Pored Zbornika radova, predstavljeno je i posebno izdanje časopisa Filoškog fakulteta Folia Linguistica et Litteraria, posvećeno tematici navedenog naučnog skupa, a u okviru koga su sabrani odabrani istraživački radovi, čiji su rezultati  izloženi na samoj konferenciji.

Sve spomenute publikacije, uskoro će biti dostupne u elektronskom (onlajn) izdanju na sajtu projekta: https://www.reflame.ucg.ac.me/



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.