Posjeta Ruske ambasade




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Prvi sekretar Ambasade Ruske Federacije u Crnoj Gori i predstavnik organizacije Rossotrudničestvo Aleksandar Sergejevič Beljčenko posjetio je juče Filološki fakultet. Tom prilikom uručio je rukovodiocu Studijskog programa za ruski jezik i književnost, prof. dr Ani Pejanović plaketu za popularizaciju ruskog jezika, nauke i kulture.

U prigodnom govoru istakao je da na taj način ova organizacija izražava zahvalnost i zadovoljstvo zbog njenog zalaganja u uspostavljanju međunarodnih kulturnih i obrazo­vnih veza između Crne Gore i Rusije,i aktivnosti u organizaciji programa iz oblasti na­­uke i obra­zo­vanja.

 Tokom razgovora dekana Filološkog fakulteta, prof. dr Dragana Bogojevića sa gospodinom Beljčenkom razmotrene su mogućnosti dalje saradnje između Filološkog fa­kul­teta i Rossotrudničestva: stipendije za nastavak školovanja na teritoriji Ruske Federacije, usavršavanje profesora ruskog jezi­ka i književnosti i pohađanje ljetnjih škola ruskog jezika.

Sastanku su prisustvovale i rukovodilac Ruskog centra Filološkog fakulteta dr Vesna Vuki­ćević i sekretar Studijskog programa za ruski jezik i književnost mr Marija Paunović.

Na­kon prijema kod dekana, prof. dr Dragana Bogojevića, gospodin Beljčenko je po­sje­tio Ruski centar Filološkog fakulteta koji je sa početkom akademske godine obnovio aktivnosti.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.