Profesorice dr Marija Mijušković i mr Jovana Đurčević na Univerzitetu u Šćećinu, Poljska




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Profesorice Studijskog programa za engleski jezik i književnost, dr Marija Mijušković i mr Jovana Đurčević, boravile su u okviru Erasmus+ programa od 4. do 8. marta na Univerzitetu u Šćećinu, Poljska.

U okviru programa razmjene akademskog osoblja, profesorice su održale predavanja iz oblasti metodike nastave (dr Marija Mijušković) i pohađale niz predavanja u oblasti lingvistike (mr Jovana Đurčević). Osim održanih predavanja iz oblasti metodike nastave engleskog jezika, dr Mijušković je posjetila i jednu od najuglednijih gimnazija u Šćećinu sa ciljem da uporedi i unaprijedi metodiku školskog rada u srednjoj školi i prenese iskustvo u radu sa studentima specijalističkih studija nastavnog smjera. Osim što je hospitovala časove i razmijenila iskustvo o Metodici školskog rada na Filološkom fakultetu u Nikšiću, predstavila je crnogorsku tradiciju, kulturu, običaje kao i Univerzitet Crne Gore. U okviru obuke u svojstvu nastavnika/istraživača, mr Đurčević pohađala je niz časova vježbi integrisanih jezičkih vještina, kao i predavanja iz različitih lingvističkih disciplina. O savremenim lingvističkim istraživanjima imala je priliku da razgovara i sa prof. dr. Hanom Pulačevskom, koja je istovremeno rukovoditeljka Instituta za anglistiku.

Pored izvođenja/pohađanja nastave, upoređena su iskustva nastave metodike, integrisanih jezičkih vještina i lingvističkih disciplina na Studijskom programu za engleski jezik u Nikšiću i Institutu za anglistiku u Šćećinu. Razgovarano je i o intenziviranju kontakata za dalju saradnju ova dva univerziteta, posebno u pogledu razmjene studenata na osnovnim i specijalističkim studijama.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.