Profesorice SP Engleski jezik i književnost na Univerzitetu u Opolama




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U sklopu Erasmus programa razmjene akademskog osoblja, profesorice doc. dr Vanja Vukićević Garić i mr Jovana Đurčević, boravile su na Univerzitetu u Opolama, u Poljskoj. Prof. Vanja Vukićević Garić održala je niz predavanja iz angloameričke književnosti raznim grupama studenata (od studenata prevodilačkih studija, engleskog jezika i književnosti, do onih koji studiraju poslovni engleski), dok je prof. Jovana Đurčević pohađala nastavu iz predmeta posvećenim integrisanim jezičkim vještinama i lingvističkim disciplinama.

Pored pomenutog, ova posjeta je poslužila ostvarivanju kontakata sa nastavnim osobljem Instituta za anglistiku u Opolama, pri čemu je dogovarana dalja bilateralna saradnja između dva fakulteta, kroz mogućnosti učestvovanja na naučnim skupovima, zajedničkih istraživačkih radova i razmjene nastavnika i saradnika. Studenti su, takođe, ohrabreni da koriste programe mobilnosti i provedu dio studija u Crnoj Gori.

Profesorice su tokom boravka iskoristile priliku i da posjete studentkinju sa svog studijskog programa, Đurđicu Knežević, koja kao Erasmus stipendista ljetnji semestar provodi upravo na ovom univerzitetu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.