Predstavnica Filološkog fakulteta UCG: Timski duh daje pozitivne rezultate u onlajn nastavi




Na Filološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore studenti vide prednost onlajn nastave u stalnoj dostupnosti profesora koji su, kako navodi predstavnica studenata ovog fakulteta Teodora Brnović, gotovo u svakom momentu na raspolaganju za dodatna pitanja i nejasnoće, što studentima znači mnogo i olakšava im savladavanje novog gradiva. 
 
"Onlajn nastava budi kreativnost i razvija snalažljivost, pa se tako ovaj vid nastave unapređuje raznim zanimljivim metodama", navodi Teodora.
 
Prema njenim riječima, na Filološkom fakultetu sve informacije se mogu dobiti putem sajta i mejla predmetnog nastavnika, a i njena uloga predstavnika studenata, u određenim momentima, olakšava komunikaciju. 
 
Image"Studenti pomažu jedni drugima u zajedničkim grupama na društvenim mrežama, kao i preko mejl grupa putem kojih komuniciraju sa profesorima. Tu su i dodatne aplikacije preko kojih prosljeđuju prezentacije, domaće zadatke i ostali nastavni materijal", rekla je ona.
 
Onlajn nastava zahtijeva mnogo više pažnje, koncentracije i adekvatno poznavanje tehnologije, smatra Teodora i dodaje da, za sada, studenti sve probleme uspješno prevazilaze.
 
"Studenti imaju uvid u sav nastavni materijal, uz propratno obrazloženje profesora, jednako kao i na regularnim predavanjima. Naravno, za pojedina predavanja/vježbe ovo predstavlja malo veći izazov, ali ništa što se ne može savladati", dodala je Teodora.
 
Najbolji način savladavanja nastavnog materijala, kako navodi, je putem video prezentacija koje profesori redovno šalju, uz dodatni materijal za učenje. "Nakon što pregledaju materijal, studenti se za eventualne nejasnoće, mejlom obraćaju profesoru. Na taj način dobijaju obrazloženja i sve potrebne odgovore", kazala je ona.
 
U kombinaciji sa ovim metodama, Teodora je istakla i važnost Zoom aplikacije.
 
"Sve više profesora se opredjeljuje za nju i ističe njene pozitivne jer obezbjeđuje regularan tok tradicionalnog predavanja i pruža adekvatnu interakciju između profesora i studenata što je od krucijalnog značaja", kaže studentkinja.
 
Najzahtjevnije je, kaže ona, biti konstantno za kompjuterom i uz telefon, zaviseći od WiFi konekcije i ostalih tehničkih alata, koji stvaraju pritisak kod studenata i brigu da li će sve uspješno proći.
 
"Smatram da nema razloga za brigu i da ćemo zajedno uspješno savladati sve prepreke", rekla je Teodora.
 
Ona vrijeme ispunjava čitanjem zadatog nastavnog materijala, gledanjem filmova, čitanjem knjiga i igranjem društvenih igara sa porodicom koja joj pomaže da skrene misli sa trenutne situacije. Svjesna briga i neizvjesnosti oko budućih ishoda, kolegama poručuje da, uz zdravlje i dobro raspoloženje budu veoma strpljivi.
 
"Uz složnost i timski duh, zajedno ćemo upotpuniti sve nedostatke i pomoći jedni drugima da na kraju budemo zadovoljni sa pozitivnim rezultatima", poručuje predstavnica studenata Filološkog fakulteta.
 
Medijske objave:
 
 
 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.