Obilježen Evropski dan stranih jezika




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Danas je u Nikšićkom pozorištu održana svečanost povodom Evropskog dana stranih jezika.

Na manifestaciji, koju su organizovali Ministarstvo evropskih poslova i Opština Nikšić, u saradnji sa Filološkim fakultetom, prisutne je pozdravila doc. dr Jelena Knežević, prodekanica za međunarodnu saradnju. Prema njenim riječima, Crna Gora polako počinje u cjelosti da spada u onih 56 procenata evropskog stanovništva koji govori najmanje dva jezika. Pr

odekanica je istakla da je Filološki fakultet jedan od rijetkih sa tim nazivom u čitavoj Evropi, i kako ta činjenica samo naglašava našu svijest o tome kolika je važnost izučavanja stranih jezika za jednu državu koja je geografski u Evropi, i koja će uskoro postati članica Evropske unije. Crna Gora je, prema riječima prodekanice Knežević, svjesna svog položaja i svog kulturnog identiteta koji može da posreduje čitavoj Evropi, kroz svoj jezik, i kroz strane jezike. Takođe, poručila je da je višejezičnost vrhunska vrlina i vrijednost, kojom pokazujemo da je čovjek sposoban da dođe do najviših visina, upravo korišćenjem različitih jezika.

Na manifestaciji su učestvovali studenti Filološkog fakulteta: Doris Jovović, Andrea Peruničić, Snežana Bulajić, Vesna Otašević i Ljubiša Čukić, koji su uljepšali događaj recitujući stihove Odena, Bodlera, Jesenjina i Elijara.

Po završetku programa, prisutni su imali priliku da obiđu štandove sa knjigama, koje su pripremili studenti našeg fakulteta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.