Obavještenje o načinu daljeg izvođenja nastave




Od ponedjeljka, 19. oktobra, nastava na Filološkom fakultetu izvodiće se na sljedeći način:

  1. na SP Crnogorski jezik i južnoslovenske književnosti (osim prve godine), SP Srpski jezik i južnoslovenske književnosti, SP Ruski jezik i književnost, SP Italijanski jezik i književnost i SP Francuski jezik i književnost nastava će se držati uživo.

Časovi će se držati skraćeno u trajanju od 60 minuta ili 30 minuta i važeći rasporedi se neće mijenjati. Ukoliko u okviru predmeta za koje je predviđena zajednička nastava, kao što su Uvod u lingvistiku, Teorija književnosti, Drugi strani jezik i sl., u predviđenoj slušaonici bude više studenata nego što to dozvoljavaju propisane mjere, obezbijediće se u prostorijama fakulteta paralelno praćenje časova preko Zoom-a ili BBB-a.  Studenti SP Engleski jezik i književnost i SP Njemački jezik i književnost, kao i studenti prve godine SP Crnogorski jezik i južnoslovenske književnosti, koji slušaju neki od gorepomenutih zajedničkih predmeta dobiće link za praćenje nastave u terminima predviđenim rasporedom.  

2. na SP Engleski jezik i književnost i SP Njemački jezik i književnost nastava će se i dalje držati u režimu online, s tim što će profesori ovih SP uložiti napore da periodično za određene grupe studenata izvode nastavu u prostorijama fakulteta. O tome će studenti ovih SP programa dobijati naknadna obavještenja.

 

Studenti se mole da u pauzama u holovima fakulteta održavaju fizičku distancu, pravilno nose maske i pridržavaju se ostalih mjera NKT-a.

U Nikšiću, 15. 10. 2020. godine

Uprava Filološkog fakulteta



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.