Rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić u posjeti Filozofskom i Filološkom fakultetu




Rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić u posjeti Filozofskom i Filološkom fakultetu

Rektor prof. dr Danilo Nikolić posjetio je Filozofski i Filološki fakultet. Glavna tema radne posjete bilo je investiciono ulaganje u adaptaciju zgrade i kotlarnice, koju dijele ova dva fakulteta. Rektor je zajedno sa dekanima Arhitektonskog fakulteta prof. dr Svetislavom Popovićem i Mašinskog fakulteta prof. dr Igorom Vušanovićem obišao prostorije fakulteta u cilju sagledavanja prioritetne realizacije utvrđenih potreba za sanaciju i rekonstrukciju objekta. U razgovoru sa dekankama Filozofskog i Filološkog fakulteta prof. dr Tatjanom Novović i prof. dr Tatjanom Jovović, rektor se saglasio sa predlogom da se biraju dugoročne i kvalitetne, iako finansijski zahtjevnije solucije.

Za sanaciju fasade i krova zgrade Filološkog i Filološkog fakulteta Univerzitet je izdvojio 70.000 eura. Kroz postupak javne nabavke, izabran je izvođač radova i uskoro se očekuje početak radova. U cilju kvalitetnog i dugoročnog rješenja problema centralnog grijanja, stručni tim je saglasan da je neophodna izgradnja novog kotlovskog postrojenja u skladu sa visokim ekološkim standardima. S obzirom na neophodna značajna investiciona ulaganja, razmišlja se i o mogućnosti obezbjeđivanja adekvatnog sistema centralnog grijanja kroz javno-privatno partnerstvo.

Dekanka Fliloškog fakulteta prof. dr Tatjana Jovović iskoristila je priliku da zahvali rektoru na vrijednom poklonu koji je nedavno dobio Filološki fakultet, kroz realizaciju Erasmus + projekta Jačanje internacionalizacije na univerzitetima u Crnoj Gori kroz efikasno strateško planiranje – IESP“.  Posredstvom međunarodnog projekta, kojim koordinira Rektorat Univerziteta Crne Gore, obezbijeđena je najsavremenija tehnička oprema za slušaonicu (3 short-beam projektora, 30 all-in-one računara i slušalica), a Univerzitet će takođe obezbijediti i dodatna sopstvena sredstva za njenu kompletnu sanaciju i adaptaciju.

Podsjetimo da su Filozofski i Filološki fakultet u 2019/20. godini dobili od Univerziteta značajna sredstva za obnovu nastavnih sredstava, kompjuterske opreme, kancelarijskog namještaja, kao i za hitne nabavke za saniranje štete nastale usljed vremenskih neprilika.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.