Naučni skup: Žena u književnosti i jeziku – jezik i književnost o ženi




Naučni skup: Žena u književnosti i jeziku – jezik i književnost o ženi

Poziv za naučni skup u organizaciji Centra mladih naučnika CANU

Žena u književnosti i jeziku – jezik i književnost o ženi

 

Skup je predviđen za 22. i 23. jun 2018. god, a održaće se u prostorijama Crnogorske akademije nauka i umjetnosti u Podgorici.

Plenarna predavanja na planiranom skupu održaće prof. dr Mila Samardžić i prof. dr Aleksandra V. Jovanović (Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu); prof. dr Petar Penda, dekan Filološkog fakuleta Univerziteta u Banjoj Luci, kao i naša uvažena lingvistkinja prof. dr Slavica Perović.

Tema skupa jeste figura, mjesto i prisustvo žene u književnosti i u jeziku. Očekujemo radove koji će govoriti o ženi kao muzi, kao autorki, kao književnoj kritičarki; o ženi u književnom djelu, o ženi u jeziku, kao i o ženi koja se bavi jezikom; o ženskom jeziku...   

Želimo da na jednom mjestu upijemo što više različitih pogleda, koji će iz što više različitih uglova osvijetliti figuru žene u kontekstu različitih jezika i kultura i njihovih književnosti.

 

Ukoliko ste zainteresovani, molimo vas da svoje apstrakte (sa 6 ključnih riječi) i svoje kratke biografije, pošaljete do 1. aprila 2018. godine na sljedeće mejl adrese:

dejacet@t-com.me

alexmontenegro@t-com.me



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.