ODRŽANA TREĆA NACIONALNA KONFERENCIJA ZA NASTAVNIKE ENGLESKOG JEZIKA ELTAM DAN 2017.




ODRŽANA TREĆA NACIONALNA KONFERENCIJA ZA NASTAVNIKE ENGLESKOG JEZIKA ELTAM DAN 2017.

Udruženje nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM, uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, je 13. maja 2017. godine organizovalo treću nacionalnu konferenciju za nastavnike engleskog jezika - ELTAM dan 2017. na Filološkom fakultetu u Nikšiću. Konferenciju su podržali i Filološki fakultet, Ministarstvo prosvjete, Zavod za školstvo, Britanski savjet, izdavačka kuća Pearson i organizacija SOL (Sharing One Language).

Image

Cilj konferencije je bio unaprijeđivanje stručnih kompetencija nastavnika engleskog jezika kroz proširivanje znanja o inovacijama, kreativnim metodama i tehnikama rada, kao i razmjena iskustava i primjera dobre prakse. Konferencija je akreditovana u Katalogu programa za stručno usavršavanje nastavnika za školsku 2016/2017. godinu, pod rednim brojem 34, modul 2 Razvoj i unaprijeđivanje kompetencija nastavnika engleskog jezik

Konferenciji je prisustvovalo preko 150 nastavnika engleskog jezika i oko 30 gostiju, domaćih i stranih predavača. Konferenciju su zvanično otvorili predstavnici ELTAM-a, Filološkog fakulteta, Ambasade SAD u Podgorici, Zavoda za školstvo i Britanskog savjeta.

Image

Učesnici konferencije su imali priliku da u plenarnom dijelu, kao i brojnim radionicama, prošire svoja znanja slušajući se iz oblasti nastave engleskog jezika među kojima su: Jen MacArthur, šefica Regionalne kancelarije za programe engleskog jezika koje finansira Stejt Dipartment, Dušanka Popović, načelnica Odsjeka za kontinuirani profesionalni razvoj Zavoda za školstvo Crne Gore, Draginja Jeftić, profesorica na Filološkom fakultetu, Dragana Filipović, međunarodni trener Pearson-a, Svetlana Kandybovich i Božidar Bukilić iz Britanskog Savjeta, Sanja Čonjagić iz organizacije SOL (Sharing One Language), Milka Cerović, Tanja Đonlaga i Natalija Savićević Mrvaljević iz Udruženja nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM.

Obezbijeđene su i brojne nagrade za učesnike zahvaljujući Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, Britanskom savjetu, izdavačkoj kući Pearson Beograd, Stranoj knjizi Nikšić, Educational Centre Podgorica, školi stranih jezika Waves Budva, kolegama iz struke, a ljetnji trening program za dva nastavnika je obezbjedio SOL (Sharing One Language).

Zahvaljujući finansijskoj podršci Američke ambasade u Podgorici, ove godine ELTAM je pokrio troškove kotizacije i troškove prevoza za 28 nastavnika iz svake od navedenih opština, udaljene više od 130 km od Nikšića (Bijelo Polje, Berane, Mojkovac/Petnjica, Pljevlja, Andrijevica, Plav/Gusinje i Rožaje).

Image

Udruženje nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM osnovano je 2005. godine kao neprofitna organizacija koja okuplja sadašnje i buduće nastavnike osnovnih i srednjih škola, kao i univerzitetske profesore, nastavnike trenere i sve profesionalce iz oblasti engleskog jezika.

Udruženje je obnovljeno u maju 2015. godine i od tada su realizovane brojne aktivnosti za nastavnike engleskog jezika: seminari za nastavnike u Crnoj Gori, učešće na međunarodnim konferencijama, besplatni dvogodišnji program učenja engleskog jezika za talentovane učenike od 13-15 godina iz Nikšića i Podgorice, bilten sa primjerima dobre prakse, posjete izvornih govornika školama i druge.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.