Poziv za Marija Sklodovska Kiri individualne stipendije




Poziv za Marija Sklodovska Kiri individualne stipendije

Evropska komisija otvorila je poziv za Marija Sklodovska Kiri individualne stipendije 12. aprila 2018. godine.

Cilj individualnih stipendija je unapređenje kreativnih i inovativnih potencijala iskusnih istraživača u smislu razvoja njihovih individualnih kompetencija i vještina kroz napredni trening i obuke u okviru međunarodne i intersektorske mobilnosti. Iskusni istraživač u smislu ovog poziva je istraživač koji na datum isteka roka za prijavljivanje ima diplomu doktorskih studija ili najmanje 4 godine istraživačkog iskustva.

Iskusni istraživač se prijavljuje zajedno sa institucijom domaćinom, a izbor istraživačke teme je slobodan, odnosno primjenjuje se tzv. bottom-up pristup.

Sve detalje o ovom pozivu možete pogledati na sljedećoj web stranici: http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/h2020/topics/msca-if-2018.html, a za dodatna pitanja, nedoumice i pomoć oko prijavljivanja možete se obratiti nacionalnim kontakt osobama, Filipu Petroviću, e-mail: fpetrovic@ac.me, tel. 020 414 243, i Marijeti Barjaktarović Lanzardi, e-mail: marijeta.barjaktarovic@mna.gov.me; tel. 067 314 178.

Prezentaciju sa info dana za Individualne stipendije, koji je održan 12. februara 2018. godine, možete preuzeti ovdje. 

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.