Ljetnja škola hrvatskog i njemačkog jezika




     Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, u saradnji s Fachhochschule Burgenland GmbH iz Austrije, i ove godine održaće jedanaestu po redu Ljetnu školu hrvatskog i njemačkog jezika, od 7. do 27. jula 2019.

     Program je koncipiran za studente koji bi htjeli usavršiti znanje njemačkog jezika. Nastava se odvija svakim radnim danom, ukupno 60 sati nastave jezika, te učenje u tandemu sa austrijskim polaznikom (polaznici su i smješteni u dvokrevetnoj sobi s austrijskim polaznikom). Polaznici su podjeljeni u grupe shodno nivou znanja njemačkog jezika, a nastavnici su profesori sa austrijskih univerziteta. Program se sastoji i od organizovanih  terenskih nastava, radionica, izleta i filmskih večeri. Na kraju ljetne škole polaznici polažu ispit i dobijaju potvrdu o položenom ispitu. Ove godine omogućena je i prijava studenata iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

     Troškove ljetne škole: smještaj u dvokrevetnim sobama, polupansion, troškovi održavanja nastave, organizovanja izleta i ostalih popratnih sadržaja snosi austrijsko Ministarstvo znanosti (BMWK). Polaznici su obavezni snositi troškove dolaska i odlaska na ljetnu školu.

Više informacija možete pronaći na sljedećim stranicama:

https://fet.unipu.hr/fet/studijski_programi/programi_cjelozivotnog_obrazovanja/ljetna_skola_hrvatskog_i_njemackog_jezika

https://fet.unipu.hr/fet/studijski_programi/programi_cjelozivotnog_obrazovanja/obavijesti?@=2esox#news_99825

 

https://www.dropbox.com/s/oufc3ras18863jx/Plakat%20Ljetna%20%C5%A1kola%20jezika%20FET%202019.%20preview.pdf?dl=0

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.