Poruka dekanke prof. dr Đurđice Perović budućim studentima Fakulteta za turizam i hotelijerstvoPoruka dekanke prof. dr Đurđice Perović budućim studentima Fakulteta za turizam i hotelijerstvo

Dragi studenti,

Živjeti u turističkoj destinaciji, a studirati turizam u UNESCO-ovom gradu, smještenom u jednom od najljepših zaliva na svijetu, gradu u kojem se čuju koraci prošlosti, a  vjekovi pričaju priče i ostavljaju božanstven trag u vremenu, predstavlja pravu adresu za vas.

Fakultet za turizam i hotelijerstvo, smješten u starom gradu, u zgradi Gramatikalne škole iz XIII vijeka, pruža studentima neponovljivo iskustvo studiranja u ambijentu vanvremenog, gdje živeći i studirajući turizam, dijele sa  stotinama hiljada turista priče koje pričaju vjekovi, u interpretacijama vodiča na svim svjetskim jezicima. Motivisani od samog početka, u prekrasnoj galeriji geomorfoloških i  hidrografskih resursa, izloženi multikulturalnosti, u ambijentu koji podstiče kreativnost, u kojem naviru ideje.

Fakultet za turizam i hotelijersvo,  naslonjen na  tradiciju koja traje od šezdesetih godina XX vijeka, uspješno obrazuje kadrove iz oblasti turizma i hotelijerstva. Prateći promjene na  izuzetno dinamičnom i specifičnom turističkom tržištu kontinuirano inoviramo planove i programe, kako bi uz teorijska znanja i praktičnu nastavu ponudili našim studentima  adekvatne kompetencije, znanja i vještine, koje će biti njihova ulaznica za prestižne hotelske kompanije, velelepne kružere, turističke organizacije, agencije, nacionalne parkove, luke, muzeje, kreatore politika u državnim organima… Ako ste dinamični, inovativni, kreativni, komunikativni, vidite sebe u turizmu i želite da gradite uspješnu karijeru u svojoj zemlji, u kojoj je turizam strateški pravac razvoja, ili će vam stečena znanja biti ulaznica za uspješnu karijeru u inostranstvu, tu smo za vas.

Dobrodošli na Fakultet za turizam i hotelijerstvo!

Srdačno,                                                                      

                                                                       dekanka, prof.dr Đurđica Perović

 

Broj posjeta : 542

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.