FTH na Danu otvorenih vrata




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Karijerni centar UCG u saradnji sa Studentskim parlamentom UCG i NVO Studentski kulturni centar, uz podršku studentske organizacije BEST, 24. aprila organizovali su Dan otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore. Više od 3 000 maturanata pristizali su iz svih krajeva Crne Gore i bili u prilici da se upoznaju sa mogućnostima studiranja na fakultetskim jedinicama Univerziteta Crne Gore.

Na svečanoj uvodnoj ceremoniji prisutnim maturantimasu se obratili: rektor prof. dr Danilo Nikolić, generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje Mubera Kurpejović i rukovodilac Karijernog Centra UCG Ivica Todorović.

Predstavnici Fakulteta za turizam i hotelijerstvo detaljno su informisali zainteresovane maturatnte o studijskim modulima (turizma i hotelijerstva), od osnovnih, preko master do doktorskih studija. Posjetom štanda Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, maturanti su bili u prilici da se upoznaju i dobiju odgovore na svoja pitanja od: dekana fakulteta prof. dr Tatjane Stanovčić, prof. dr Vesne Vujačić, saradnika u nastavi: Mr Olivere Simović, Jelene Vujošević, Jovane Vukčević i Milene Jovović, i studentkinje specijalističkih studija Snežane Maraš.  Pažnju manutarnata i naših budućih studenata privukla je mogućnost obavljanja stručne prakse tokom studija i na taj način sticanje dodatnih znanja i vještina. Posebno interesovanje maturanti su pokazali i za programe mobilnosti na našem Fakultetu, kao i za uslove studiranja.

Svim maturantima koji su još uvijek u dilemi zbog čega i da li se odlučiti za studije turizma i hotelijerstva u Kotoru, šaljemo niz odgovora sa Dana otvorenih vrata:

  • Nudimo vam jedinstvenu priliku da živite i studirate turizam u dijelu UNESCO-ve svjetske kulturne baštine;
  • Kroz teoriju i praksu edukovaćemo vas za obavljanje djelatnosti u turizmu i hotelijerstvu kao strateškoj grani razvoja Crne Gore;
  • Kroz različite programe mobilnosti pružićmo vam priliku za teorijsko i praktično usavršavanje u inostranstvu;
  • Visokostručni kadrovi u turizmu i hotelijerstvu su deficitarni, a mi vam nudimo mogućnost sticanja znanja, vještina i kompetencija koje će vam omogućiti bolje pozicioniranje na tržištu rada;
  • Steći ćete mogućnost direktnog profesionalnog uključivanja u globalni, progresivni i dinamični fenomen zvani TURIZAM!

Za sam kraj svim maturantima čestitamo završetak srednjoškolskog obrazovanja i želimo uspjeh u odabiru budućeg fakulteta.

Dobrodošli na naš Fakultet i u svijet turizma!

Galerija - Dan otvorenih vrata



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.