Međunarodni kongres i sportske igre Fakulteta za turizam i hotelijerstvo - Turizmijada 2018




Studentska organizacija Turist sa Fakulteta za turizam i hotelijerstvo iz Kotora u saradnji sa Međunarodnim udruženjem studenata turizma i hotelijerstva (IASTH), organizuje XI Međunarodni kongres i sportske igre Fakulteta za turizam i hotelijerstvo (Turizmijada) u period od 02. do 06. maja 2018. godine u Budvi.

Turizmijada predstavlja najmasovnije stručno okupljanje iz sfera turizma, hotelskog menadžmenta i gastronomije, ne samo studenata, već i profesora i predstavnika turističke privrede u jugoistočnom dijelu Evrope sa ciljem  njihovog umrežavanja i okupljanja, kao i podsticanja njihove kulturne i poslovne razmjene. Okupljeni će biti u prilici da kroz edukativni, sportski i zabavni dio razmjenjuju stečena znanja i iskustva, povezuju se, kao i da kroz druženje stvaraju kontakte za saradnju sa kolegama iz drugih zemalja.

O značaju ovog događaja govori broj učesnika u proteklih 10 godina, budući da je Turizmijada bila povod za okupljanje preko 7500 studenata i stručnjaka iz oblasti turizma iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Velike Britanije, Italije, Francuske, Švajcarske, Finske, Švedske, Grčke, Turske, Poljske, Češke, Slovačke, Rusije, SAD-a.

XI kongres biće posvećen najnovijim i najatraktivnijim temama XXI vijeka: Digitalnom marketingu i Novim trendovima u ugostiteljstvu. Nove trendove digitalnog marketinga na Future Tourism konferenciji izložiće svjetski eminentni stručnjaci iz ove oblasti, nakon čega će se, na ovu temu, održati tradicionalno takmičenje pod nazivom Turizmijada Case Study Challenge, a vrijedne nagrade pobjednicima takmičenja će dodijeliti internacionalni stručni žiri. Future Tourism konferencija će se održati u Akademiji znanja 03. maja 2018. godine u Budvi. Više informacija o ovogodišnjoj konferenciji možete pogledati na sljedećem linku:  http://turizmijada.me/edukacija/konferencija/

Pozivamo sve visokoobrazovne institucije, profesore i studente turizma, hotelijerstva, ugostiteljstva, menadžmenta i srodnih oblasti da budu dio ove manifestacije te ujedno i najvećeg tradicionalnog okupljanja fakulteta za turizam i hotelijerstvo u Evropi. Više informacija o uslovima prijavljivanja i kotizaciji naći ćete na sljedećem linku: http://turizmijada.me

Čast nam je da vam u ime Fakulteta za turizam i hotelijerstvo i studentske organizacije Turist poželimo dobrodošlicu na Turizmijadu uz želju da svi zajedno zapjevamo Računajte na nas i naše znanje, kreativnost i takmičarski duh.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.