Obuka i trening u hotelijerstvu na primjeru Montenegro Stars Hotel Group kompanije




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Naša gošća, Milena Raičković, je u prijatnoj atmosferi gostujućeg predavanja, na zanimljiv i podsticajan način upoznala studente sa sprovođenjem obuka i treninga u hotelijerstvu na primjeru  Montenegro Stars Hotel Group kompanije. Ujedno izlaganjem na pomenutu temu, gospođa Raičković je zatvorila gostujuća predavanja iz oblasti HR menadžmenta za ovaj semestar.

U skladu sa temom predavanja svoje obraćanje studentima, HR menadžer kompanije Montenegro Stars Hotel Group Milena Raičković počela je motivacijom studenata sa porukom da svaki posao gledaju kao investiciju u sebe, bez  obzira na poziciju.

Na primjeru hotela Splendid, koji za svoje zaposlene organizuje čak 355 obuka, te predstavlja pravi trening centar. Milena Raičković je istakla značaj sprovođenja obuka i treninga, sa misijom da kroz sprovođenje istih kreiraju buduće zadovoljne kadrove i timove.

Među brojnim nagradama koje je kompanija Montenegro Stars Hotel Group dobila, gospođa Raičković pomenula je nagradu koju im je 2014. godine dodijelila konsultantska kompanija Blue Coach kao najboljoj velikoj kompaniji za rad u Crnoj Gori. Ovu nagradu gospođa Raičković je istakla sa ciljem da studentima ukaže na koji način zadovoljstvo zaposlenih utiče na kvalitet pružanja usluga, te samim tim i na zadovoljstvo gosta. Tačnije, na zadovoljstvo gosta utiče interakcija između zaposlenih i gosta, gdje ključnu ulogu ima sposobnost zaposlenih da odgovore svim zahtjevima gostiju sa stavom „gost je uvijek u pravu“. Upravo je svrha treninga i obuka da osposobe zaposlene da u svakom momentu gostima izađu u susret sa rješenjem gdje će gost osjećati da je u pravu. S tim u vezi naša gošća je navela primjere nekih od obuka  i treninga koji se sprovode u hotelu Splendid. Sve obuke se pored povećanja zadovoljstva gostiju sprovode i sa ciljem povećanja produktivnosti i smanjenja fluktuacije radne snage. Takođe, sprovođenjem obuka i treninga osposobljavamo naše zaposlene da svakog trena gostima odgovore na njihova očekivanja, a to su: ljubaznost, osmijeh, staloženost, dobra informativnost i predviđanje njihovih potreba.

Poruka gospođe Raičković našim studentima je da prventstveno budu zadovoljni, a potom dobri zaposleni.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.