Nova objava - 06.07.2017 23:49




Nova objava - 06.07.2017 23:49

 Predstavnici Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, prodekan za nauku, doc. dr Sanja Peković i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, dekan, doc. dr Stevo Popović, učestvovali su u radu trećeg sastanka radnih grupa u okviru Evropske mreže za evaluaciju istraživanja u društveno humanističkim naukama (ENRESSH), COST akcije (CA15137).

Sastanak je održan u Belgiji, na Univerzitetu u Antverpenu, od 5. do 6. jula 2017. godine. Oba predstavnika su učestvovala u okviru specijalne radne grupe koja se bavila pripremom projekta koji ima za glavni cilj da se kvalitatovno istraže pogledi mladih istraživača u Evropi prema njihovom statusu u istraživačkom okruženju, dok su do sada urađena dva pilot intervjua u Crnoj Gori u oviru ove studije. Rad u okviru ove grupe se nastavlja na sljedećem sastanku koji je planiran za Helsinki, u novembru ove godine.

   - U okviru prve standardne radne grupe (WG1), bavila sam se kreiranjem agende za pomoć istraživačima u evropskom istraživačkom prostoru, dok se Popović, u okviru treće radne grupe (WG3) bavio evaluacijom istraživanja u oblasti društveno-humanističkih nauka - navodi Pekoviceva.

   Sastanak menadžmenta COST akcije, crnogorski predstavnici su iskoristili da ukažu na prednosti organizacije jednog od narednih sastanaka u Crnoj Gori, što je naišlo na odobravanje od čelnih ljudi akcije.

   - Prema dogovoru sa vodećim ljudima akcije, očekujemo da ćemo imati priliku da ugostimo 137 naučnika iz oblasti društveno-humanističkih nauka iz 35 evropskih u jednom od crnogorskih gradova. Tom prilikom će naši gosti, pored akademskih aktivnosti, imati priliku da se upoznaju i sa prirodnim ljepotama Crne Gore - dodao je Popović.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.