Studentkinje Fakulteta dramskih umjetnosti u projektu Kreativne Evrope i Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija Crne Gore




Studentkinje Fakulteta dramskih umjetnosti u projektu Kreativne Evrope i Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija Crne Gore

Studentkinje studijskog programa Gluma sa I godine u klasi vanr. prof Dubravke Drakić: Anđela Marunović, Maša Božović i Jovana Brnović učestvovaće na međunarodnom projektu „Invisible Lives“ koji je sufinansiran od strane programa Kreativna Evropa i Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija Crne Gore.  

Projekat ,,Invisible Lives” biće organizovan od strane Evropske Unije u Novom Sadu od 04. do 14. maja gdje učestvuje po 5 umjetnika iz Srbije (Kulturanova), Letonije (Rucka Art Foundation) i Crne Gore (NVO ART 360).

Cilj projekta je da se na vidjelo iznesu nevidljive životne priče marginalizovanih grupa društva - osoba sa invaliditetom i LGBT osoba kroz transnacionalnu mobilnost umjetnika koji dolaze iz Letonije, Crne Gore i Srbije radeći zajedno na stvaranju umjetničkih djela koristeći analognu fotografiju, film i osmišljeno pozorište kao mediji. Svi projektni partneri dijele iskustvo u radu sa marginalizovanim grupama i spremni su da svoje iskustvo i znanje povežu kako bi rad u ovoj oblasti doveli na međunarodni nivo, osiguravajući transnacionalnu razmjenu umjetničkih praksi i širi angažman publike. Projektne aktivnosti će obuhvatiti 3 radionice sa umjetnicima - fotografima, umjetnicima performansa i filmskim stvaraocima iz Letonije, Srbije i Crne Gore, koji rade zajedno sa predstavnicima lokalne zajednice - osobama sa invaliditetom i LGBT osobama na stvaranju umetničkih djela na osnovu njihovih priča i privlačenju pažnje šire zajednice ljudi čije priče ostaju neispričane jer se plaše ili nisu u stanju da budu dio našeg društva i javnog života.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.