Film studenta režije Nikole Vučinića nagrađen na Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije




Film  studenta režije Nikole Vučinića nagrađen na Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije

Studentu Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore Nikoli Vučiniću, dodijeljena je treća nagrada „Radomir Bajo Šaranović ”za najboljeg mladog reditelja, za režiju filma „Velika dostignuća “, u okviru Internacionalnog festivala filmske režije - LIFFE.

Festival je održan od 16. do 21. septembra 2021. godine, a organizovan je u saradnji sa Fakultetom dramskih umjetnosti - Cetinje. 

Organizatori festivala predstavili su buduće filmske autore u okviru selekcije “Studentski film”. Ovu takmičarsku kategoriju činilo je 17 studentskih ostvarenja iz regiona, a njihovi filmovi ravnopravno su konkurisali za nagradu “Radomir Bajo Šaranović”, koja nosi ime po čuvenom reditelju i dugogodišnjem profesoru filmske režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Zahvaljujući Milanu Kneževiću, poznatom reditelju i predsjedniku Udruženja filmskih umjetnika Srbije, dobitnici nagrada su nagrađeni i novčano.

Žiri u sastavu Dragan Jović, urednik filmskog programa Leskovačkog kulturnog centra, Miloš Vlalukin, glumac i predsednik žirija Kosta Peševski, dramski pisac, scenarista i urednik RTS-a, donijeli su sledeće odluke. 

Gran pri „Radomir Bajo Šaranović ” za najboljeg mladog reditelja, u selekciji „Studentski film“ osvojila je Isidora Ratković iz Bosne i Hercegovine za režiju filma „Zašto ne zaplešete“, a druga nagrada „Radomir Bajo Šaranović ”za najboljeg mladog reditelja, dodeljena je Matiji Lukaču iz Srbije za režiju filma „Polica 21“.

 

U prilogu ove objave je odluka žirija.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.