Srećan svjetski dan pozorišta ITI/UNESCO




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Međunarodni teatarski institut ITI/UNESCO sa zadovoljstvom objavljuje da će se glavna proslava Svjetskog dana pozorišta 2022. održati online 27. marta u organizaciji nacionalnih i lokalnih ITI centara i Generalnog sekretarijata ITI.

Kao ponosan i punopravni član ove najprestižnije svjetske asocijacije visokoškolskih ustanova u oblasti izvođačkih umjetnosti Fakultet dramskih umjetnosti, Univerziteta Crne Gore se pridružuje čestitkama u obilježavanju ovog važnog jubileja.

Nakon što se obilježava 59 godina, Svjetski dan pozorišta će 2022. godine imati 60. godišnjicu. Od 1962. do danas, 60 značajnih pozorišnih ličnosti poslalo je svoju poruku o pozorištu, kulturi i miru kroz čitanje pisma svjetskih priznatih umjetnika koji su odavali počast  Svjetskom danu pozorišta. Ove godine širom planete biće pročitana poruka čuvenog američkog operskog i pozorišnog reditelja Pitera Selarsa.

Ove godine, proslava Svjetskog dana pozorišta će se fokusirati na mlade, nove generacije i  umjetnike u nastajanju, koji su u bliskoj prošlosti predstavljali snažan fokus djelovanja ITI-a. Kroz ovaj 60-godišnji ITI vodeći događaj, ITI želi ponuditi sljedećoj generaciji umjetnika i umjetničkih profesionalaca platformu za razmjenu ideja i predstavljanje svijetu.

Ove godine, na specijalnom događaju Crne Goru će predstaviti alumnistkinja FDU – Cetinje, dramska spisateljica i pjesnikinja Dragana Tripković.  

Ovogodišnju jubilarnu i šezdesetu poruku Pitera Selarsa možete pronaći na linku u dodatku ove objave. 

#ucg #fducetinje #studirajnafducetinje #dramaipozorište #produkcija #filmimediji #gluma #svjetskidanpozorišta #WorldTheatreDay2022

 

Srećan Svjetski dan pozorišta

 

DEKANAT

FDU – Cetinje

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.