Studenti FDU-a u studijskoj posjeti Televiziji Crne Gore




Studenti FDU-a u studijskoj posjeti Televiziji Crne Gore

Snimanju TV emisije „Nedeljno popodne“ u Velikom studiju Javnog servisa Crne Gore prošle nedjelje, prisustvovali su u okviru predmeta Televizijska režija studenti FDU-a sa master studijskog programa Režija - podgrupa Filmska i televizijska režija.   

Studenti III godine studija na studijskom programu Film i mediji: Magdalena Tošić, Itana Vukosavljević i David Kastratović upoznali su se, takođe sa procesom snimanja i porodične šou emisije - uživo, što je i naziv jedne od metodskih  jedinica ovog predmeta pod mentorstvom vanr. prof. mr Draška Đurovića.

Studenti u posjeti RTCG-u imali su prilike, takođe da se upoznaju sa radom TV ekipe, rediteljem emisije kao i TV voditeljima Tijanom Mišković i Sabrijom Vulićem.

Osnova za praktičan rad naših studenata omogućena je potpisivanjem Ugovora o saradnji između našeg fakulteta i javnog servisa sa ciljem postizanja veće programske i kadrovske razmjene u okviru sada već dugogodišnje saradnje Fakulteta sa nastavnom bazom RTCG.

Pored ovoga, u planu za ovu studijsku godinu na predmetu Televizijska režija  je i realizacija muzičkih video spotova, naših studenata koji će kasnije biti emitovani na javnom servisu.

 

DEKANAT

FDU - Cetinje



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.