Studenti FDU-a Cetinje u posjeti 16. Mostar film festivalu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studenti Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja sa studijskog programa Gluma: Brnović Jovana, Miloš Kašćelan, Itana Dragojević, Milica Pejović i Andjela Marunovic u klasi redovne profesorice Dubravke Drakić, posjetili su festival filmske glume u okviru 16. Mostar film festivala.

Studenti su imali priliku da učestvuju u trodnevnim radionicama koje su vodili reditelji i glumci iz regiona. Masterclass radionica na temu ”Gluma pred kamerom“ vodio je glumac i reditelj Dejan Aćimović zajedno sa gostima Brankom Jankovićem i Nives Ivanković. Studenti su imali priliku da da kroz vježbe snime kratke scene, kroz koje su upoznavali sa osnovnim  principima raskadriravanja i izbora planova prilikom snimanja.

U dvorani Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače studenti sa ostalih regionalnih škola i fakulteta imali su priliku da pogledaju i filmove studenata sa FDU – Cetinje koji su bili poslati direkciji festivala i to:

  • "Mir" - student: Gabriel Camaj (III godina I semestar) mentor: redovni prof. dr Nikola Vukčević
  • "Utvare" - student: David Todorović  (III godina I semestar) mentor: redovni prof. dr Nikola Vukčević
  • "U koliko krećemo sjutra?" - student: Matija Jovanović  (diplomski film - III godina) mentor: redovni prof. dr Nikola Vukčević
  • "19:30" - student: Nikola Nikolić  (III godina I semestar) mentor: redovni prof. dr Nikola Vukčević
  • "Štetočine" - student: Ilija Zeković (II godina II semestar) mentor: docent Dušan Kasalica
  • "Pismo ili glava" - student: Dušan Vojinović (II godina II semestar) mentor: docent Dušan Kasalica

te pored njih i filmove sa drugih fakulteta kao što su “Stric”, “Balkanika”, “Divjaci”, “Heroji“  kao i da   prisustvuju  promociji  monografije o Nedi Arnerić.

DEKANAT

FDU – Cetinje

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.