Predstava Bliskost studenata FDU UCG odigrana pred maturantima i maturantkinjama Gimnazije "Petar I Petrović Njegoš"




Predstava Bliskost studenata FDU UCG odigrana pred maturantima i maturantkinjama Gimnazije "Petar I Petrović Njegoš"

"Maturanti i maturantkinje naše škole, zajedno sa pedagoškinjom Nadeždom Vujašković i profesorima Miroslavom Minićem i Angelinom Jovanović, gledali su predstavu „Bliskost“, autora Patrika Marbera, nagrađivanog komada britanske savremene drame, u danilovgradskom Centru za kulturu.

Predstava je godišnji ispit studenata i studentkinja glume Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja, u klasi profesorice Dubravke Drakić i saradnice Jelene Đukić. Uloge u predstavi “Bliskost” tumače Anđela Marunović, Milo Perović, Miloš Kašćelan i Itana Dragojević, naša nekadašnja učenica.

Učenice i učenici naše škole su bili oduševljeni predstavom i nisu krili da nestrpljivo čekaju da ponovo odu u Centar za kulturu, odgledaju neku predstavu, a naročito bi voljeli studentske predstave Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja. Naročito im se svidjela predstava “Bliskost” jer su kroz četiri lika, četiri života vidjeli isprepletenu priču o životu, ljubavi, intimnosti, želji, izdaji i destruktivnim sposobnostima ljubavi.

Maturant Vladimir Pejović je nakon predstave rekao: “Sve je bilo fenomenalno od početka do kraja. Glumci su bili odlični i profesionalni kao da godinama vladaju scenom. Na kraju sam prosto morao da dam stojeću ovaciju jer sam bio oduševljen.”

Maturantkinja Elena Bulatović smatra da je predstava bila genijalan i realan prikaz dvije percepcije odnosa parova na bini, kao i u svakodnevnom životu.

“Akteri priče kao nove osobe na starom uglu koji vode rat sa sobom. Sve pohvale za glumačku postavu koja nam je dočarala sliku društva i dovela nas do toga da se zapitamo čemu smo više lojalni - novcu, koristi ili upornosti”, dodala je Elena.

Maturant Lazar Vratnica je izjavio da mu je sve bilo prelijepo i na svom mjestu – “od izvođaca, teksta, režije do scene…sve. Uživao sam, a mislim da su i ostali. Nadamo se jos nekoj predstavi u režiji i glumi istih divnih i talentovanih ljudi.”

I maturantkinji Jani Cicmil se predstava veoma dopala.

“Najviše mi se sviđa to što se radnja bazira na svakodnevici, nekim situacijama u životu koje su sve učestalije iz dana u dan. Sve pohvale glumcima, odlicno su odradili posao”, ističe Jana.

Maturant Aleksa Šljivančanin dijeli mišljenje sa svojim vršnjacima.

“Predstava mi se stvarno svidjela. Tematika je bila interesantna, gluma na zavidnom nivou, a doktor Leri je bio najbolji. Na momente je bilo i nekih replika koje su bile možda i vulgarne, ali zapravo dosta doprinose čitavoj atmosferi i razbijanju tabua kojih je u našem drustvu dosta”, smatra Aleksa.

Ovo je bila još jedna saradnja danilovgradskog Centra za kulturu i Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja sa našom Gimnazijom i nadamo se da ćemo uskoro imati priliku da uživamo u nekoj novoj studentskoj predstavi na istom mjestu."

Tekst je preuzet sa zvanične Facebook stranice Gimnazije "Petar I Petrović Njegoš", a originalnu objavu možete pročitati klikom na link koji se nalazi u nastavku.

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02qxaXMd52kXhHcJZFrUu2rK4hvHgkWFJMT8wDAXZxwsx6C1tfnePLE3SjEkQiwBryl&id=100063722030870&mibextid=Nif5oz&_rdr



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.