DAA Montenegro raspisala javni poziv za dodjelu stipendija "DAA SUPER CREATIVES 2024"
DAA Montenegro raspisala javni poziv za dodjelu stipendija "DAA SUPER CREATIVES 2024"

DAA MONTENEGRO RASPISALA JAVNI POZIV ZA DODJELU STIPENDIJA SUPER CREATIVES 2024

Kreativna agencija DAA Montenegro raspisala je javni poziv za dodjelu stipendija za studijsku godinu 2024/2025. svršenim studentima umjetničkih fakulteta u Crnoj Gori.

Stipendija za izvrsnost u kreativnim oblastima pod nazivom “DAA Super Creatives”, namijenjena je najkreativnijim studentima fakulteta likovnih i dramskih umjetnosti i Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore, Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran kao i Fakulteta za dizajn i multimediju Univerziteta Donja Gorica.

Stipendija se sastoji iz finansijskog dijela, koji podrazumijeva dvije stipendije u visini od po 2.500,00 eura bruto, kao i nefinansijskog u vidu radnog angažmana u Agenciji u periodu od 01.10.2024 - 28.02.2025.

Uspostavljanjem ove stipendije, DAA Montenegro je željela da ukaže na nezavidnu poziciju u kojoj se nalaze mladi ljudi koji tek izlaze na tržište rada i postavi se kao spona između studentske i radne realnosti. Nastavljajući svoju društveno odgovornu misiju, svojim kapacitetima želi da osnaži one koji tek izlaze na tržište rada i omogući im mjesto gdje mogu da iskažu i nadograde svoj autentični izraz.

Naime, imajući u vidu mogućnosti novih i savremenih obrazovnih metodologija koje studentima mogu omogućiti nova, podsticajna i dinamična radna okruženja, stipendija DAA Super Creatives može poslužiti kao vrijedan alat i dobra polazna osnova za dalju nadogradnju praktičnih vještina studenata, koje će im omogućiti bržu i direktniju integraciju sa tržištem rada, ali i dinamičan razvoj profesionalne umjetničke karijere u budućnosti.

Tekst Javnog poziva sa prijavnim formularom dostupan je na sajtu www.daa.co.me/supercreatives

Agencija DAA Montenegro ohrabruje sve kandidate koji zadovoljavaju uslove da se prijave za DAA Super Creatives stipendiju i time steknu priliku da rade i stvaraju u inspirativnom okruženju sa dokazanim profesionalcima.

DokumentiNe propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.