Studenti glumci pozajmili glasove za Daisy udžbenike




Studenti glumci pozajmili glasove za Daisy udžbenike

Za potrebe snimanja DAISY verzije udžbenika, svoje glasove su pozajmili poznati crnogorski glumci i glumice, studenti i studentkinje Fakulteta dramskih umjetnosti, koji su kao volonteri učestvovali u projektu, u saradnji sa sa Resursnim centrom, Unicefom i Zavodom za izdavanje  udzbenika. 

Bivši i sadašnji studenti Fakulteta dramskih umjetnosti dali su veliki doprinos učešćem u u kreiranju DAISY udžbenika.

DAISY (akronim od Digital Accessible Information System) je multimedijalno izdanje štampane knjige, kombinacija audio-vizuelnog teksta. Udžbenici u DAISY formatu nude čitalačko iskustvo svim učenicima koji ne mogu da čitaju odštampani tekst, iz bilo kojeg razloga. Iste udžbenike u DAISY formatu mogu koristiti i ostali učenici u svakodnevnoj nastavi prilikom uvježbavanja vještine pažljivog slušanja.

Studenti koji i dalje snimaju su Maja Stojanović, Sanja Vujisić,  Jovan Dabović, Jelica Vukčević, Filip Đuretić, Miloš Pejović, Branka Femić, Ivana Mrvaljević, Pavle Ilić, Anđelija Rondović.

„Zahvalni smo studentima za uloženo vrijeme, trud i dar“, kazala je koordinator u okviru projekta i narator Dubravka Drakić

U Crnoj Gori su u ovom formatu snimljene čitanke za učenike od 4. do 9. razreda, a snimanje se i dalje nastvalja.

Saznajte više iz filma UNICEF-a ovdje.

Foto izvor:www.unicef.org 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.