Fakultet dramskih umjetnosti, 03.10.2018

Evropski plesovi na CetinjuFakultet dramskih umjetnosti je, prošle nedjelje, priredio građanima i gostima Cetinja nesvakidašnji umjetnički događaj. Na Dvorskom trgu je, u okviru manifestacije Dani evropske baštine 2018, uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore, izveden dramsko – plesni performans  Let’s go to Cetinje – European dance podium, čiji autor je prof. Sanja Garić, a producent doc. dr Edin Jašarović.

Glumci Filip Đuretić, Anđelija Rondović i Julija Milačić (saradnice u nastavi na Fdu Cetinje) su nas, kroz priču o studentkinji turizma, koja želi da što bolje upozna različite kulture, pa tako i razna tipična nacionalna jela i plesove, doveli i do ljubavne priče o kuvaru i njegovoj glumici, ali i izveli  nekoliko plesnih numera: Bečki valcer, Tarantelu, Farandolu, Engleski valcer, Flamenko i Sirtaki.

U izvođenju koreografija učestvovali su i studenti II godine Glume: Jelena Laban, Pavle Prelević i Stevan Vuković, a pridružili su im se i građani Cetinja, vidno raspoloženi za igru. Najbrojniji među njima bili su članovi KUD-a Njegoš sa Cetinja, koji su pokazali odlično plesačko umijeće, a naročito u završnici performansa, kada su sa glumcima zaigrali Zetsko kolo i poskočice.

 

        Image               Image   Image