Gostujuća predavanja i otvoreni čas Eme Jordan i Une Nic Eoin iz pozorišne producentske kompanije Prime Cut, Belfast, Sjeverna Irska u utorak 06.11. 2018.g. u 10 časova na FDU - Cetinje




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Fakultetu dramskih umjetnosti rediteljka i direktorica privatne teatarske kompanije Prime Cut iz Belfasta Ema Jordan zajedno sa Unom Nic Eoin - izvršnim producentom ove teatarske kuće održaće otvoreni čas i razgovor sa studentima FDU – Cetinje u Vježbaonici 1. 06. 11. 2018. g. sa početkom u 10 časova.   

Koleginice iz Belfasta koje su u radnoj posjeti Kraljevskom pozorištu Zetski dom prenijeće svoja iskustva rada na mnogobrojnim projektima širom Evrope, Engleske, Irske i Sjeverne Irske i odžati otvoreni čas na temu producentskog i komercijalnog sistema pozorišta u tim zemljama.  

Kako je Prime Cut producentska kompanija koja je za svoje teatarske produkcije/inscenacije dobijala naprestižnije nagrade u oblasti izvođačkih umjetnosti, tako će kroz otvoreni dijalog studenti FDU-a biti u prilici da saznaju više o aktuelnim modelima komercijalne produkcije pozorišta u Velikoj Britaniji i Irskoj.

Prime Cut producentska kompanija osnovana je 1992. godine i do danas je producirala preko trideset profesionalnih i nagrađivanih predstava širom svijeta, a po pisanju i ocjeni Gardijana Prime Cut iz Belfasta: „Je jedna od najuzbudljivijih teatarskih kompanija u Velikoj Britaniji“.

Otvoreni čas i prezentacije biće na engleskom jeziku.

Više o biografijama i profesionalnim referencama gostujućih predavača možete naći na pratećim linkovima ove objave kao i posredstvom oficijelnog sajta ove producentske kompanije https://www.primecutproductions.co.uk/

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.