Studenti glume stekli nova znanja na Radionici iz oblasti kastinga




Studenti glume stekli nova znanja na Radionici iz oblasti kastinga

Zahvaljujući Udruženju glumaca Crne Gore, koje je, u saradnji sa Filmskim centrom, realizovalo radionicu na temu glumačkih kastinga, i studenti Fakulteta dramskih umjetnosti bili su u prilici da se upoznaju sa aktuelnim trendovima u ovoj oblasti, te razvojem i promjenama koje se tiču kastinga u regionu i svijetu.

Master class je vodila Timka Grin – kasting direktorica, članica Casting Society of America (CSA) i članica izvršnog odbora International Casting Directors’ Network (ICDN).

Cilj radionice bio je upoznavanje sa metodama kastinga kroz praktičan rad i predstavljanje konkretnih znanja i tehnika od strane renomiranih stručnjaka, te afirmacija crnogorskih glumaca i glumica kroz saradnju i umrežavanje sa relevantnim imenima i asocijacijama sa regionalne i svjetske scene.

Studenti su, nakon uspješno završene radionice, svoje utiske podijelili sa nama.

 “Radionica je bila veoma korisna za sve učesnike, a posebno za nas, studente, jer nam je ta tema nedovoljno poznata,  u toj oblasti  nemamo nikakvog iskustva. Dobili smo mnogo dragocjenih informacija, a imali smo i simulaciju pravog kastinga – radili smo scene iz poznatih djela, koje su snimane, a potom smo ih zajedno analizirali. Takođe,  mnogo nam je značilo i što smo čuli  zanimljive primjere iz prakse naših glumaca, koji su rado podijelili  svoja iskustva sa nama” – rekla nam je Danica Rajković, studentkinja prve godine Glume. U potpunosti su saglasne sa tim i njene kolege Stefan Vuković, Pavle Bogojević, Lara Dragović, Lazar Đurđević, Mirjana Spaić i Marko Rajković, koji dodaju da su sigurni da će, zahvaljujući ovoj radionici,  kada dođe vrijeme za njihove kastinge, otići potpuno spremni.

Zahvaljujemo se organizatorima na ovoj lijepoj saradnji.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.