Fakultet dramskih umjetnosti, 23.04.2019

Fakultet dramskih umjetnosti učestvovao na Festivalu baleta AllegroFestivalom baleta Allegro, koji je održan  19. aprila 2019. u Velikoj sali KIC-a Budo Tomović, tradicionalno je obilježen Svjetski dan igre u Podgorici. Već četrnaest godina zaredom Baletska trupa Allegro, zajedno sa partnerima – Baletskom školom Vasa Pavić, Fakultetom dramskih umjetnosti sa Cetinja, Baletskom školom Princeza Ksenija i drugim, slavi umjetnost igre i dijeli njenu raskošnu ljepotu sa podgoričkom publikom. Za ideju, osnivanje i ovako dugo i uspješno trajanje projekta Allegro, zaslužni su baletski pedagozi i koreografi Viktorija Strugar i Sanja Garić. Naravno, uz veliku podršku KIC-a Budo Tomović i, iz godine u godinu sve brojnije - baletske publike.

Fakultet dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore se i ove godine ljubiteljima plesne umjetnosti predstavio izvođenjem raznovrsnih koreografskih numera.

Glumci, članovi trupe Dance Lab FDU, odigrali su duet Vladimir i Kosara (Marija Đurić i Filip Đuretić) i minijaturu Kolo (Maša Labudović, Milica Šćepanović, Jelena Đukić, Anđela Radović, Marija Đurić). U pitanju je koreografski program sa kojim je, prije par mjeseci, FDU  učestvovao na Međunarodnom Festivalu Plesa u Pekingu. 

Njihove mlađe kolege Lara Dragović, Pavle Bogojević, Marko Rajković, Stefan Vuković, Danica Rajković, Lazar Đurđević i Mirjana Spaić, studenti prve godine Glume, u klasi doc. mr Branka Ilića, takođe su imali vrlo zapažen nastup.  Zanimljivo je da su se, osim kao igrači, Danica Rajković i Lazar Đurđević, duetom Oprosti mi, predstavili i kao koreografi, što je, u odnosu na raniju praksu studenata glume na Festivalu Allegro, novina, koja zaslužuje pohvalu. Publika je izuzetno toplo pozdravila i numeru Talent Show – duhoviti prikaz popularnih TV plesnih takmičenja, veoma aktuelnih posljednjih godina.  Na kraju programa, veselom Western polkom, studenti FDU su pozvali sve učesnike Festivala na scenu, kako bi se, finalnim plesnim poklonom, zajedno zahvalili sjajnoj, razigranoj publici.

 

Autor fotografija: Krsto Vulović

 

Broj posjeta : 665