Studenti Fakulteta dramskih umjetnosti učestvovali na Mostar Film Festivalu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Mostar Film Festival – Festival filmske glume, koji je ove godine održan po trinaesti put, ugostio je studente Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore. Tokom trajanja festivala studenti su imali mogućnost da pohađaju zanimljive radionice i predavanja, prate filmske projekcije, razgovaraju sa istaknutim umjetnicima, kao i da se upoznaju sa kolegama, studentima iz regiona.

U Mostaru su, zajedno sa doc. mr Brankom Ilićem, boravili studenti II godine studijskog programa Gluma i III godine studijskog programa Film i mediji: Stefan Vuković, Danica Rajković, Mirjana Spaić, Pavle Bogojević, Lazar Đurđević, Lara Dragović, Marko Rajković, Tamara Milošević i Filip Rajković. Po povratku su nam prenijeli utiske, naglasivši da su radionice, koje su pohađali, korisne za njihov dalji glumački razvoj, a posebno su izdvojili predavanje režisera Pava Marinkovića, koji im je govorio o kameri, glumi pred kamerom i raznim sredstvima koja glumcima mogu poslužiti. Takođe, veoma interesantno je bilo i interaktivno predavanje Srđana Savića, tokom kojeg su bili u prilici da dobiju mnogo značajnih informacija u vezi sa analizom filma i filmskom kritikom, ali i da sami izraze svoje utiske o odgledanim filmovima i tako provjere vlastito umijeće analize. Osim toga, vidjeli su i nekoliko studentskih filmova, upoznali se sa kolegama sa drugih akademija, te i sa njima razmjenjivali iskustva o studiranju umjetnosti i o studentskom stvaralaštvu.

Ističu i da su bili veoma ponosni na svog kolegu Filipa Rajkovića, tokom projekcije njegovog filma Vizitka, jer je u pitanju jako dobar film i dodaju da je i reakcija publike to potvrdila.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.