Studenti FDU često profesionalno angažovani u ključnim filmskim, pozorišnim i televizijskim, domaćim i stranim produkcijama




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U okviru manifestacije "Dan otvorenih vrata", u organizaciji Karijernog centra Univerziteta Crne Gore u saradnji sa Studentskim parlamentom, predstavljen je i Fakultet dramskih umjetnosti UCG. Pored studenata i saradnika, i jedan broj profesora ovog fakulteta bio je prisutan na štandu i sa zainteresovanim maturantima su podijelili svoja iskustva i dali odgovore na sva njihova pitanja.

Studijske programe fakulteta vode iskusni nastavnici koji studente vode kroz brojne akademske discipline, od klasične istorije umjetnosti pozorišta, filma, dramskog stvaralaštva pa do avangardne umjetnosti i kulture savremenika.

Studenti Fakulteta dramskih umjetnosti često su profesionalno angažovani u ključnim filmskim, pozorišnim i televizijskim, domaćim i stranim, produkcijama. Učestvuju na međunarodnim festivalima i takmičenjima i dobitnici su brojnih nagrada i priznanja. Međunarodna saradnja Fakulteta osnažena je prekograničnim IPA projektima, Erasmus plus projektima i COST aktivnostima.

Fakultet dramskih umjetnosti uspješno sarađuje sa brojnim međunarodnim organizacijama, poput UNESCO, UNICEF, Britanskog Savjeta, Evropske kulturne fondacije i drugih.

Više o studijskim programima dostupno je u  novom izdanju na Informatoru.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.