Pitching forum 18. Zagrebačkog filmskog festivala za studente FDU - Cetinje




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Poštovani studenti, 

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo da uzmete učešća na 18. Zagrebačkom filmskom festivalu kroz učešće na Pitching industry  forumu koji će se održati u subotu 14.11.2020. g. online u 13h. 

Ovogodišnji piching forum u okviru programa Youth industry ima za cilj predstavljanje projekata i studentskih radova iz cijelog regiona koji pored našeg fakulteta uključuje i projekte iz 6 regija i to:  Ljubljane, Skoplja, Zagreba, Sarajeva i Beograda.  

Fakultet dramskih umjetnosti će putem svoje znanične Facebook stranice omogućiti i direktno uključenje putem cross-post linka na sve događaje tokom pitching-a.  

- na ovom Facebook eventu mogu se vidjeti najave/podsjetiti se svih događanja programa Industrije otvorenih za javnost (https://www.facebook.com/events/3740314982756219/?active_tab=discussion)

- predavanja se mogu pratiti na web stranici ZFF-a (https://zff.hr)

i na Facebook stranici ZFF-a (https://www.facebook.com/ZagrebFilmFestival)

18. Zagreb Film Festival se ove godine održava u periodu 8. – 15. 11. 2020.

Zagreb Film Festival jedna je od centralnih i najposjećenijih kulturnih manifestacija te najveći međunarodni filmski festival u Hrvatskoj. Održava se tokom novembra u Zagrebu te publici predstavlja najbolje od recentne nezavisne međunarodne i domaće filmske produkcije. Od svojih početaka ZFF je usmjeren ka otkrivanju i promicanju suvremenog nezavisnog filma i debitantskih radova redatelj/ica iz cijelog svijeta. Nudeći tokom  dvije decenije festivalsku, a kasnije i distribucijsku platformu, te prikazujući ostvarenja koja često mimoilaze repertoare multipleks dvorana, festival je odigrao ključnu ulogu u odgajanju generacija publike koja uživa u filmskoj umjetnosti.

U svjetlu aktualne epidemiološke situacije odlučili smo 18. festivalsko izdanje održati na internetu i čuvati zdravlje publike te festivalske ekipe. Ove godine tako neće biti nekih događaja uživo koji dodatno oplemenjuju našu festivalsku priču, ali zato će biti onog najvažnijeg – sjajnih filmova sa svih strana svijeta, čiji je broj isti kao i lani. Oko stotinu filmova rasporedili smo u četiri natjecateljska programa – dugometražnu konkurenciju, međunarodnu kratkometražnu konkurenciju, konkurenciju domaćih kratkih filmova Kockice i program Ponovno s nama, dva popratna programa – Velikih 5 i Festivali pod reflektorom – te program festivala KinoKino, koji se ove godine održava pod kapom ZFF-a.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.