Fakultet dramskih umjetnosti, 12.11.2020

Pitching forum 18. Zagrebačkog filmskog festivala za studente FDU - CetinjePoštovani studenti, 

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo da uzmete učešća na 18. Zagrebačkom filmskom festivalu kroz učešće na Pitching industry  forumu koji će se održati u subotu 14.11.2020. g. online u 13h. 

Ovogodišnji piching forum u okviru programa Youth industry ima za cilj predstavljanje projekata i studentskih radova iz cijelog regiona koji pored našeg fakulteta uključuje i projekte iz 6 regija i to:  Ljubljane, Skoplja, Zagreba, Sarajeva i Beograda.  

Fakultet dramskih umjetnosti će putem svoje znanične Facebook stranice omogućiti i direktno uključenje putem cross-post linka na sve događaje tokom pitching-a.  

- na ovom Facebook eventu mogu se vidjeti najave/podsjetiti se svih događanja programa Industrije otvorenih za javnost (https://www.facebook.com/events/3740314982756219/?active_tab=discussion)

- predavanja se mogu pratiti na web stranici ZFF-a (https://zff.hr)

i na Facebook stranici ZFF-a (https://www.facebook.com/ZagrebFilmFestival)

18. Zagreb Film Festival se ove godine održava u periodu 8. – 15. 11. 2020.

Zagreb Film Festival jedna je od centralnih i najposjećenijih kulturnih manifestacija te najveći međunarodni filmski festival u Hrvatskoj. Održava se tokom novembra u Zagrebu te publici predstavlja najbolje od recentne nezavisne međunarodne i domaće filmske produkcije. Od svojih početaka ZFF je usmjeren ka otkrivanju i promicanju suvremenog nezavisnog filma i debitantskih radova redatelj/ica iz cijelog svijeta. Nudeći tokom  dvije decenije festivalsku, a kasnije i distribucijsku platformu, te prikazujući ostvarenja koja često mimoilaze repertoare multipleks dvorana, festival je odigrao ključnu ulogu u odgajanju generacija publike koja uživa u filmskoj umjetnosti.

U svjetlu aktualne epidemiološke situacije odlučili smo 18. festivalsko izdanje održati na internetu i čuvati zdravlje publike te festivalske ekipe. Ove godine tako neće biti nekih događaja uživo koji dodatno oplemenjuju našu festivalsku priču, ali zato će biti onog najvažnijeg – sjajnih filmova sa svih strana svijeta, čiji je broj isti kao i lani. Oko stotinu filmova rasporedili smo u četiri natjecateljska programa – dugometražnu konkurenciju, međunarodnu kratkometražnu konkurenciju, konkurenciju domaćih kratkih filmova Kockice i program Ponovno s nama, dva popratna programa – Velikih 5 i Festivali pod reflektorom – te program festivala KinoKino, koji se ove godine održava pod kapom ZFF-a.

Broj posjeta : 175