Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG testirali prvotimce FK Podgorica




Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG testirali prvotimce FK Podgorica

Foto

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore nastavili su i u 2021. godini sa antropometrijskim mjerenjima i danas u Podgorici obavili mjerenje igrača FK Podgorica. Igrači ovog kluba su počeli pripreme za nastavak šampionata Telekom 1. crnogorske fudbalske lige, sa ambicijama za izlazak u Evropu jer su prvi dio šampionata završili na četvrtom mjestu sa sedam pobjeda i po šest remija i poraza. 

Mjerenjima koja su realizovana sa najinovativnijom opremom prisustvovali su i sportski direktor Vojo Pejović, šef stručnog štaba Milorad Peković i kondicioni trener Vladica Čelebić koji su na početku priprema dobili kompletan uvid u indikatore morfološke dijagnostike, procentualne vrijednosti potkožnih i visceralnih masti, skeletne misićne mase, informacije o stepenu hidriranosti, parametrima metabolizma, kao i kompletnoj segmentnoj analizi tijela. 

Mjerenja su realizovali prof. dr Duško Bjelica, doc. dr Jovan Gardašević, doc. dr Ivan Vasiljević kao i inženjer IT Miodrag Zarubica.

Profesor Bjelica se zahvalio stručnom štabu na ukazanom povjerenju pred nastavak prvenstva i izrazio zadovoljstvo elaboracijom rezultata mjerenja.

"Sportski trening je cikličan proces, koji se sprovodi u različitim vremenskim zaokruženim ciklusima, koji se prema određenom redu nadovezuju i čine strukturu treninga. Trenažna opterećenja predstavljaju ključni i najteži problem u sportskom treningu", zaključio je profesor Bjelica.

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/profesori-fakulteta-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-ucg-testirali-prvotimce-fk-podgorica

https://www.cdm.me/sport/ostali-sportovi/testirani-fudbaleri-podgorice/

https://www.aktuelno.me/sport/ucg-testirani-fudbaleri-podgorice

https://www.mladiniksica.me/profesori-fakulteta-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-ucg-testirali-prvotimce-fk-podgorica/

https://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Sport&clanak=775129&datum=2021-01-12

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.