Projekat Sport bez stereotipa: Prikupljene dobre prakse u suzbijanju neregularnosti u sportu




Prikupljanje dobrih praksi na suzbijanju diskriminacije, netolerancije i neregularnosti u sportu, upotrebi dopinga, namještanju utakmica i ugrožavanju prava maloljetnih sportista, bio je povod trećeg mjesečnog sastanka u okviru međunarodnog projekta "Sport bez stereotipa- SWOST", u kojem učestvuje i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore.

Sastankom u okviru projekta  SWOST (eng.  „Sport without Stereotypes"), rukovodila je italijanska institucija Centro Studi Cultura Sviluppo (CSCS), a u ime Fakulteta učestvovao je doc. dr Bojan Mašanović.

Ovaj projekat je odobren u okviru programa Erasmus +Sport: Sport, Youth and EU Aid Volunteers, a finansira ga Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu pri Evropskoj komisji - EACEA (The Education, Audiovisual and Culture Executive Agency). Pored podsticanja ravnopravnih mogućnosti za sve učesnike u sportu, ovaj projekat će pružiti podršku i inovativnim pristupima upravljanja sportom.

U projekat je uključeno devet evropskih zemalja, 11 organizacija (šest univerziteta i pet sportskih organizacija / udruženja), odnosno preko  eminentnih 20 stručnjaka.

Kroz ovaj projekat promovisaće se sportske aktivnosti sa jednakim mogućnostima za sve, potom volontiranje, zapošljavanje u sportu, obrazovanje sportskih kadrova, kao i promovisanje evropskih tradicionalnih sportova i igara, te podrška mobilnosti volontera, trenera, menadžera i osoblja neprofitnih sportskih organizacija.

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/prikupljene-dobre-prakse-u-suzbijanju-neregularnosti-u-sportu 

https://mladiniksica.me/projekat-sport-bez-stereotipa-prikupljene-dobre-prakse-u-suzbijanju-neregularnosti-u-sportu/

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.