Uoči proslave godišnjice Fakultet za sport i fizičko vaspitanje bilježi 11 doktorata 




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore,  koji će uskoro obilježiti 11 godina postojanja i 65 godina rada studijskog programa fizičke kulture u Crnoj Gori, danas je odbranjena jedanaesta doktorska disertacija. 

ImageGentiana Beqa Ahmeti je tek 11 doktor nauka koji je ovo zvanje stekao na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje UCG na kojem su doktorske studije otpočele sa radom 2010. godine.

 Studijski program fizičke kulture počeo je sa radom 1956. godine,  a od 2008. godine Fakultet za sport i fizičko vaspitanje djeluje kao samostalna univerzitetska jedinica. 

Ahmeti je uspješno odbranila doktorsku disertaciju na temu Efekti specijalizovanog aerobik programa na pozitivan varijabilitet morfoloških, motoričkih, kardio i biohemijskih parametara.

U sastavu komisije sa ovog fakulteta bili su: prof. dr Duško Bjelica (predsjednik Komisije), prof. dr Kemal Idrizović (mentor), prof. dr Stevo Popović (dekan), doc. dr Bojan Mašanović , kao i prof. dr Zoran Milošević, sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu. 

Kandidatkinja Ahmeti radi već 10 godina kao asistent plesa na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta u Prištini. Kao sportista, bila je aktivna u bodibildingu.

 

 

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/uoci-proslave-godisnjice-fakultet-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-biljezi-11-doktorata

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.