Sastanak Upravnog odbora COST Akcije CA 19101 DE-PASS




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, kao predstavnici Crne Gore, učestvuju u COST akciji CA 19101 DE-PAS koja treba da postane platforma za prenošenje znanja koje bi pomoglo kreatorima politika u svijetu, u postizanju što većeg zdravstvenog učinka tjelesne aktivnosti.

Prvi sastanak Upravnog odbora Determinants of Physical Activities in Settings (DE-PASS), u prevodu Odrednice tjelesnih aktivnosti u postavkama,  održan je juče, onlajn.

DE-PAS je mreža posvećenih istraživača i kreatora politika kojima je cilj da razumiju, identifikuju i mjere sve ono što utiče na pravilno ponašanje osoba svih životnih dobi kada je u pitanju tjelesna aktivnost.

Na današnjem sastanku koordinatori Radnih grupa izložili su planove koje bi trebalo realizovati i govorili  o načinu realizacije budućih aktivnosti.

Doc. dr Bojan Mašanović ITC koordinator i član upravnog odbora CA 19101 DE-PAS objasnio je što je to ITC grant, ko može aplicirati za sredstva i na koji način će se ona dodjeljivati, te koje su konferencije prioritet kada je u pitanju dodjela grantova.

"ITC (Inclusiveness Target Countries) grant je finansijska potpora koju mladi istraživači dobijaju da bi otputovali na neku naučnu konferenciju i učestvovali na njoj, tj. predstavili na njoj rezultate svog istraživanja. Mladi istraživač prije toga treba da uradi istraživanje i da njegov rad bude prihvaćen na toj konferenciji", kazao je Mašanović.

Današnjem sastanku prisustvovao je i drugi predstavnik Crne Gore, prof. dr Stevo Popović, dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.