Testirani seniori, juniori i kadeti Fudbalskog kluba Teuta u Draču




Testirani seniori, juniori i kadeti Fudbalskog kluba Teuta u Draču

FOTO GALERIJA SENIORI | FOTO GALERIJA JUNIORI | FOTO GALERIJA KADETI

Danas su u Draču profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje obavili antropometrijsko mjerenje kadeta, omladinaca i seniora fudbalskog kluba Teuta. 

FK Teuta je osnovan 1920. godine,  takmiči se u Superligi Albanije i trenutno se nalazi na drugom mjestu sa bodom zaostatka u odnosu na prvoplasiranu ekipu. Jednom su bili šampioni Albanije, a imaju i osvojena 4 nacionalna kupa.  

Mjerenjima koja su realizovana po principu bioelektrične impedanse, sa najsavremenijom opremom za detekciju morfoloških indikatora, prisustvovali su i treneri kadeta Jultan Fezga i Fjoren Arifi, trener omladinaca Kapllani i trener seniora Edi Martina i dobili uvid u procentulane vrijednosti masti, skeletne mišićne mase, parametre metabolizma i kompletnu segmentnu analizu tijela. 

Mjerenja su obavili prof. dr Duško Bjelica, doc. dr Jovan Gardašević i doc.dr Ivan Vasiljević, kao i Arben Osmani doktorand na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje UCG. 

Profesor Gardašević je naveo da ekspertiza ukupne treniranosti sportista nije moguće bez integralne, morfološke, funkcionalne, motoričke i psihosocijalne dijagnostike. Riječ je o interdisciplinarnom pristupu u dijagnostici stanja treniranosti, koji se u posljednje vrijeme izuzetno razvio i predstavlja esenciju sportske nauke, zaključio je doc. dr Jovan Gardašević.

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/testirani-fudbaleri-teute-u-dracu

https://www.onogost.me/drustvo/profesori-niksickog-fakulteta-za-sport-fizicko-vaspitanje-testirali-fudbalere-u-dracu

 

 

Image

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.