Prvi "S2A Sport Mobility modul" u okviru programa obuke u oblasti sportske administracije od 27. septembra do 1. oktobra u virtuelnom formatu




Prvi modul programa obuke u oblasti sportske administracije pod nazivom „Uspješna strategija“  koji se sprovodi u okviru međunarodnog projekta „Unaprjeđenje vještina sportskih administratora učenjem kroz međunarodnu mobilnost“ (S2A Sport Mobility), sprovodi se od 27. septembra do 1. oktobra u virtuelnom formatu. Naime, cilj radnog programa „S2A Sport Mobility“ je da omogući da 48 učesnika iz Evropske unije i četiri ciljane zemlje sa zapadnog Balkana (Albanija, Kosovo, Crna Gora i Republika Severna Makedonija) uzmu učešće u svrsishodnom transnacionalnom programu obuke u oblasti sportske administracije koji je trebalo da se sprovede kroz tri modula u trajanju od jedne sedmice u tri različite zemlje Zapadnog Balkana. Međutim, zbog dobro poznatih razloga, odnosno loše epidemiološke situacije, prvi mogul je mogao da bude organizovan u virtuelnom formatu. Očekivani učinak predmetnog programa se odnosi na poboljšanje vještina učesnika, jačanje njihove buduće mogućnosti zapošljavanja i ličnog razvoja, proširenje njihove mreže, doprinos izgradnji kapaciteta njihovih organizacija i razvoju sporta u EU i na Zapadnom Balkanu. Osam crnogorskih učesnika koji su uzeli učešće u međunarodnom navedenom projektu su Pavle Malović, Marija Popović, Kristina Perović Mijatović, Ana Milačić, Dražen Lipovina, Blažo Jabučanin, Stefan Ivanović i Jovana Nikić.

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore jedan je od partnera u internacionalnom projektu "Unaprjeđenje vještina sportskih administratora učenjem kroz međunarodnu mobilnost“ (S2A Sport Mobility), za koji je sredstva odobrila Evropska komisija. Partneri u ovom projektu su osam organizacija i to:  Evropski posmatrač za sport i zapošljavanje – EOSE (koordinator) EU / FR, Univerzitet u Česteru (UK),  Univerzitet Catholique de Louvain (BE), Evropsko udruženje za sportski menadžment EASM (DE / EU), Fakultet za sport i fizičko vaspitanje UCG (Crna Gora),  Nacionalni olimpijski komitet Albanije, Nacionalni olimpijski komitet Kosova, Nacionalni olimpijski komitet Republike Sjeverne Makedonije.

U prilogu se nalaze dokumenti koji pokazuju socio-demografsku analizu učesnika kursa, kao i priručnik sa osnovnim informacijama koji će biti na raspolaganju učesnicima tokom obuke.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.