Predavanja doc. dr Bojana Mašanovića na Cumhuriyet Univerzitetu u Sivasu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Fakultetu sportskih nauka Cumhuriyet Univerziteta u Sivasu, u okviru ERASMUS programa mobilnosti nastavnog kadra, trenutno boravi Prodekan za nastavu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, doc. dr Bojan Mašanović. On je prethodnih dana, sa studentima osnovnih i master studija, održao je 6 časova predviđene nastave na teme „Priprema naučno-istraživačkog rada“ i „Fer-plej i pravila ponašanja u sportu“ 
Pored nastave, obavio je i nekoliko sastanaka sa čelnim ljudima pomenute institucije. Sa Dekanom fakulteta Prof. Dr. Serkanom Hazarom prisustvovao je finalu studentske lige u futsalu i učestvovao u dodjeli nagrada najboljim ekipama, dok je sa ERASMUS + koordinatorom doc. dr Mücahitom Fişneom, razgovarao o mogućnostima dalje saradnje kada su u pitanju istraživanje, izdavačka djelatnost i mobilnost nastavnika i studenata. 
Značajno je pomenuti da je prodekan Mašanović, svoje slobodno vrijeme iskoristio da obiđe Fakultet za obrazovanje Haci Bektaş Veli Univerziteta u Nevšehiru i posjeti direktora Departmana za fizičko vaspitanje i sport prof. dr Selčuka Akpina, koji već godinama uspješno sarađuje sa Fakultetom za sport u Nikšiću. Osim razgovora o produženju uspješne saradnje između dvije institucije, i aktivnostima koje bi ubuduće mogli zajednički sprovoditi, posjetili su Konjičko istraživački centar Univerziteta u Nevšehiru, gdje je domaćin upoznao gosta sa Hipoterapijom za djecu sa posebnim potrebama koju Univerzitet organizuje, takođe i Akademiju Mali Princ, u mjestu Göreme, koji osim Hipoterapije (koju takođe organizuje) sprovodi i besplatan program, tokom cijele ljetnje sezone, ispunjen raznim obrazovnim aktivnostima, a koji je za djecu sa posebnim potrebama od neprocenjive vrijednosti.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.